СРПСКА ПРАВОСЛАВНА ОМЛАДИНА ИНЗБРУК

СПОЈИ

Друга Генерална Скупштина и предавање о манастирима на Косову и Метохији

У суботу 20.03.2010. са почетком у 19:30 у Инсбруку одржана је друга генерална скупштина Српске Православне Омладине Инсбрук – „Споји“. Генерална скупштина је састављена из три главних дела – током првог дела гласало се на пар питања, а једна тачка гласања се односила на крсну славу удружења, затим током другог дела сви чланови Омладинског Удружења „Споји“ су још једном обавештени о новим информацијама, а током трећег и завршног дела скупштине одржано је предавање на тему манастири на Косову и Метохији

.

Гласање је протекло у најбољем реду као и цело вече, а најважнија тачка гласања била је крсна слава удружења. Једногласно је одлучено да ће дан добијања благослова Владике Константина, велики православни празник – Улазак Христов у Јерусалим – Цвети бити слава Српске Православне Омладине Инсбрук. То значи да ће чланови „Споји“ већ наредног викенда заједнички пререзати славски колач и уједно прославити годишњицу оснивања у СПЦ Инсбрук заједно са свим парохијанима и тако показати своју саборност, слогу и солидарност!

Затим је председник удружења Владимир Влајић представио најновије информације, а благајник Оливер Ранисављевић финансијски извештај месеца фебруара и марта. Током ових месеци сакупљена је новчана помоћ за народ и децу на Косову и Метохији која ће бити уручена током васкршњих празника. Током генералне скупштине је сакупљена и скромна новчана помоћ за једну госпођу из Дервенте којој је неопходна трансплантација бубрега. Сакупљена новчана помоћ је уручена следећег дана 21.03.2010. Господину из Инсбрука који је овлашћен да ту помоћ пренесе у Дервенту.

Уследило је предавање о манастирима на Косову и Метохији. Предавачи су били: Пуноправни Члан „Споји“ Марко Милорадовић, заменик благајника филип Влајић, као и председник удружења Владимир Влајић. Предавање је започето прегледом историје наше јужне покрајине Косова и Метохије, након којег је уследила и јако конструктивна дискусија. А након тога је настављено са манастиром Црна Река, Косовском Митровицом и Цркви Светог Димитрија, манастиром Девич, Великом Хочом и манастиром Високи Дечани.

Омладинско Удружење „Споји“ је планирало путовање на Космет за период од 25. до 28. марта, које је померено за мало каснији период, а споменути редослед манастира на предавању одговара маршути планираног путовања.

Информативна служба Српске Православне Омладине Инсбрук

Поделите овај чланак на друштвеним мрежама

Facebook
Twitter
LinkedIn
Последње активности