СРПСКА ПРАВОСЛАВНА ОМЛАДИНА ИНЗБРУК

СПОЈИ

Чланови СПОЈИ угостили теквондоисте из Србије

 

25./26./27.06.2010. – Овог викенда Српска Православна Омладина Инсбрук „Споји“ била је активна на два паралелна поља. С једне стране је један део нашег чланства отпутовао из Аустрије у Хрватску где је одржано прво обележавање дана сећања на Јадовно и где смо са нашим братским удружењима из средње Европе заједничким снагама обновили спомен плочу, а с друге стране део нашег чланства је угостио српске теквондоисте из Београда.

 

Заједничка фотографија са нашим спортистима приликом дочека у Инсбруку

 

Наиме представници Теквондо Савеза Београда са својим спортистима су учествовали на отвореном првенству Аустрије „Austria Open“ у Инсбруку, а за будући период  је такође планирано њихово учешће на овом такмичењу које ће бити одржано и наредне три године у овом граду у срцу Европе и алпских планина.
Иначе ово такмичење сваке године је домаћин различитим нацијама из целе Европе, а међу њима су и наши представници – представници Србије!

 

Утисак са спортског такмичења

 

Пред полазак за Аустрију представници Теквондо Савеза Београда су тражили јако повољан смештај у Инсбруку зато што их одговорне институције државе Србије финансијски уопште не подржавају – наши спортисти су сами препуштени себи…
Затим су путем интернета дошли до нашег контакта и обратили нам се директно за помоћ када је у питању смештај.

 

Заједничка фотографија директно пред повратак за Србију

 

Ми из Српске Православне Омладине Инсбрук нисмо ни једног тренутка оклевали око тога дали ћемо им пружити помоћ – свих пет теквондо спортиста Србије су бесплатно ноћили у нашим домовима.
Била нам је велика част што смо им могли изаћи у сусрет, поред тога смо им пружили снажну подршку са трибина, а врхунац свега тога је што смо упознали и стекли нове пријатеље и тако наставили да се спајамо са Србима и да помажемо нашем народу широм света!   

 

+ЗАЈЕДНО СМО ЈАЧИ+

Поделите овај чланак на друштвеним мрежама

Facebook
Twitter
LinkedIn
Последње активности