СРПСКА ПРАВОСЛАВНА ОМЛАДИНА ИНЗБРУК

СПОЈИ

Турнеја пројекције документарног филма „Срби – народ који нестаје“

Турнеја пројекције документарног филма „Срби – народ који нестаје“ из продукције Фондације „Пријатељ Божији“ из Канаде, која је договорена у мају ове године на Сабору српских братских удружења из средње Европе започета је у четвртак 25. новембра 2010. у Љубљани код Српског Друштва „Задужбина“, да би два дана касније у суботу 27. новембра била настављена у Инсбруку у организацији удружења СПОЈИ, а ако Бог да наставиће се почетком децембра код братске Хуманитарне Организације „Срби за Србе“ у Бечу и Берну.

 

На слици: Пројекција у Љубљани у Словенијалес пословном центру

 

Посетиоци у Љубљани и у Инсбруку су имали прилику да се упознају са катастрофалном демографском стварношћу српске државе и народа. Сведочанство, које открива тужну истину да је српски народ на прагу свог историjског нестајања. Србија је данас земља старости, земља у којој је старачко роптање све гласније, а дечија граја све тиша и нечујнија.

 

На слици: Представници СПОЈИ помажу хуманитарну фондацију +ЗА СРПСКИ КОСМЕТ+

 

Поред поменутог документарног филма, посетиоци у Инсбруку, као и Љубљани су имали прилике да виде видео запис о породици Рогуља за коју се спрема хуманитарна помоћ неколико братских удружења из средње Европе и у којој ће учествовати и Српска Православна Омладина Инсбрук – СПОЈИ.

 

На слици: Заједничка фотографија са браћом у Љубљани након успешно започете заједничке турнеје пројекције филма „Срби – народ који нестаје“

 

Овде желимо напоменути да су чланови СПОЈИ, као представници свог удружења из Инсбрука у четвртак 25. новембра 2010. отпутовали у око 600 километра удаљену Љубљану, како би пружили братску подршку свом братском удружењу СД „Задужбина“ на почетку турнеје овог филма и како би заједно ширили слогу и саборност у нашем народу и тако мотивисали и остале младе Србе да крену тим путем.

 

На слици: Штанд за прикупљање добровољних донација пре почетка пројекције филма у Инсбруку

 

Што се пројекције филма у Инсбруку тиче, желимо напоменути да је било углавном младих људи, дакле омладинаца, које је документарни филм „Срби – народ који нестаје“, као и видео запис о породици Рогуља јако дирнуо.

 

На слици: Заједничко предавање значи братска подршка – на пројекцији у Инсбруку су се нашле и налепнице СД Задужбина, поред њих и налепнице, брошуре и визиткарте СПОЈИ, као и ДВД пројецираног филма

 

Такође је важно навести да је мања присутна група омладинаца, чији је просек старости те вечери био 17,5 година, у позитивном смислу умела да искористи мањи број посетилаца, како би се више времена посветило детаљима из филма, које су они у заједничком духу размотрили и тако заједничким снагама научили нешто ново о свом народу.

 

На слици: Заједничка фотографија омладинаца из Инсбрука – просек старости је 17,5 година

 

Након обављене пројекције филма омладинци су својим скроним прилозима по њиховим ђачким и студентским могућностима на штанду за прикупљање добровољних донација заједно сакупили 61,57€ што се може назвати малим успехом, ако се узме у обзир просечна старост од 17,5 година по посетиоцу те вечери!

Српска Православна Омладина Инсбрук – СПОЈИ се још једном захваљује браћи из СД „Задужбина“ на гостопримству, као и свим донаторима и посетиоцима на указаном поверењу и подршци!

 

+ ЗАЈЕДНО СМО ЈАЧИ +

  

Повезани линкови:

Поделите овај чланак на друштвеним мрежама

Facebook
Twitter
LinkedIn
Последње активности