СРПСКА ПРАВОСЛАВНА ОМЛАДИНА ИНЗБРУК

СПОЈИ

Улазак Христов у Јерусалим – Цвети II

У недељу 17. априла 2011. године на велики хришћански празник, Улазак Христов у Јерусалим – Цвети, чланови Српске Православне Омладине Инсбрук – СПО(Ј)И прославили су своју Крсну славу и двогодишњицу оснивања младог удружења.

Да подсетимо: Деветорица оснивача Српске Православне Омладине Инсбрук – СПО(Ј)И су на Цвети пре две године, дакле 12. априла 2009. године добили благослов пароха у Инсбруку, оца Видослава (Вујасина) и Његовог Преосвештенства Епископа средњоевропског Господина Константина за оснивање удружења и његов успешан будући рад.

Тог дана неколико омладинаца из Инсбрука су кренули са радом, а током прве две године успешно су уз Божију помоћ спроведене у дело око 60 акција на друштвеном, просветном и хуманитарном пољу. Остварени су контакти, сарадње и братства са неколицином српских удружења и организација из целог света са којима се у духу слоге и саборности залажемо за боље сутра, а посебно нам је драго да је на Цвети 2011. године званично изашао и покренути часопис „Споји!“, који представља први српски омладински часопис у Аустрији!

На слици: Овогодишњи колачар, Стефан Радић

Пошто се велики хришћански празник, Улазак Христов у Јерусалим – Цвети, слави сваке године недељу дана пред Васкрс, српске православне Цркве бивају јако попуњене. Тако је било и ове године 17. априла 2011. када смо у Инсбруку у храму рођења Светог Јована Крститеља заједно са свим парохијанима пререзали славски колач, који је припремио овогодишњи колачар и кум наше Крсне славе Стефан Радић, наш члан који има само 17 година.

Након ломљења колача и Свете Литургије позвали смо све парохијане на наш штанд испред Цркве, на којем смо делили посне колаче и сокове, а посебна част нам је била да озваничимо и продају првог броја нашег часописа „Споји!“, који се од Цвети продаје по цени од 5 евра уз напомену да је сав приход од продатих часописа намењен српској деци и народу на Косову и Метохији, у Крајини, Босни, широм Србије и свих српских земаља!

Српска Православна Омладина Инсбрук – СПО(Ј)И се још једном захваљује свим парохијанима у Инсбруку, који су на Цвети себи обезбедили свој први примерак часописа „Споји!“ и тако дали свој прилог за оне у српском народу, којима је потребна помоћ, а таквих је нажалост много!

Користећи прилику у овом јубиларном извештају такође се још једном захваљујемо и нашем духовном оцу Видославу из Инсбрука и Његовом Преосвештенству Епископу средњоевропском Господину Константину, јер смо уз њихов благослов и уз Божију помоћ успешно покренули омладински талас широм Европе, као и свим људима добре воље који су нам излазили у сусрет и подржавали наш доброчинитељски рад од нашег првог корака!

ХВАЛА ВАМ – ЗАЈЕДНО СМО ЈАЧИ

Поделите овај чланак на друштвеним мрежама

Facebook
Twitter
LinkedIn
Последње активности