СРПСКА ПРАВОСЛАВНА ОМЛАДИНА ИНЗБРУК

СПОЈИ

СПО(Ј)И подржава олимпијце Србије на ЗОИ младих у Инсбруку

У суботу, 14.01.2012. године, чланови Српске Православне Омладине Инсбрук – СПО(Ј)И, одмах након освојеног 5. места на турниру у малом фудбалу са фудбалском секцијом „ФК Споји!“ имали су сусрет са Олимписјким комитетом Србије (ОКС) у Инсбруку.

На слици: Чланови СПО(Ј)И са једним делом репрезентације Русије пред сусрет са српским спортистима

Тако су чланови СПО(Ј)И у Инсбруку, после младе фудбалске репрезентације Србије и репрезентације теквондоиста Србије и Београда у 2010. и 2011. годину, у свом граду поздравили и младу Олимпијску репрезентацију Србије у зимским спортовима и успоставили нове пријатељске односе, а интересантно је напоменути да је једна од чланица СПО(Ј)И асистент српској репрезентацији током ЗОИ младих у Инсбруку.

Олимпијска репрезентација Србије тренутно борави у Инсбруку на првим Зимским Олимпијским играма младих, са младим спортистима Џенисом Авдићем (биатлон) и Страхињом Станишићем (алпинско скијање), тренерима Алмиром Џековићем и Љубишом Игњатовићем, шефом мисије ОКС проф. др Браниславом Јевтићем и генералним секретаром ОКС Ђорђем Вишацким, као и председником ОКС и легендом српске кошарке, Владе Дивцем и министарком за омладину и спорт Републике Србије, Снежаном Самарџић-Марковић.

Чланови СПО(Ј)И су током сусрета са комплетном Олимпијском експедицијом Србије у пријатељској атмосфери представили Омладинско удружење СПО(Ј)И и заједно са господином Владе Дивцем и госпођом Снежаном Самарџић-Марковић размотрили могућности сарадње, јер се поклапају међусобна поља активности на хуманитарном и спортском плану.

Након представљања удружења, испраћени су предсеник ОКС Владе Дивац и министарка Самарџић-Марковић уз обећање да ћемо се ускоро поново видети, а младим спортистима смо још једном упутили речи подршке, као и велико хвала што нас представљају у зимским спортовима, што за Србију и није баш честа појава, те смо због те чињенице посебно поносни на њих.

На слици: Чланови СПО(Ј)И са маскотом ЗОИ младих у Сефелду

Следећег дана, у недељу, 15.01.2012. чланови СПО(Ј)И упутили су се ка Сефелду (Seefeld), где је млади Џенис Авдић у биатлону дао све од себе како би успешно представио Србију на ЗОИ младих.

На слици: Џенис Авдић стиже до циља

На крају трке преко 7,5 километара српски спортиста заузео је 47. место са временом 24:18.5 и заостатком за најбржим, кинезом Чанг Фенгмингом, од + 4:56 минута.

Млади Авдић нам се захвалио на подршци са трибина, иако није био задовољан својим резултатом, али нам је обећао да ће у следећој трци преко 10 километара, 16. јануара оставити срце на писти, како би побољшао пласман.

Остаје нам да нашим младим спортистима пожелимо још једном све најбоље и пуно успеха током њиховог боравка у Инсбруку и дајемо им обећање да ћемо се потрудити да их максимално подржимо, као што смо и до сада подржавали све наше спортисте, јер СПО(Ј)И спаја и увек је уз српске спортисте!

СВИ ЗАЈЕДНО ЗА СРБИЈУ,

Српска Православна Омладина Инсбрук – СПО(Ј)И

Поделите овај чланак на друштвеним мрежама

Facebook
Twitter
LinkedIn
Последње активности