СРПСКА ПРАВОСЛАВНА ОМЛАДИНА ИНЗБРУК

СПОЈИ

СПО(Ј)И помаже изградњу Цркве у Куфштајну

У суботу, 28. јануара 2012. године чланови Српске Православне Омладине Инсбрук – СПО(Ј)И, отпутовали су у град Куфштајн, где је одржана хуманитарна прослава Светог Саве у организацији КСК-а „Петар Кочић-Змијање“ из Фигена и српске православне Црквене општине Куфштајн.

На слици: Чланови СПО(Ј)И са оцем Александром

Сав приход од прославе је био намењен изградњи Храма у Куфштајну, а чланови СПО(Ј)И су том приликом оцу Александру Столићу уручили 150 евра финансијске помоћи, која је издвојена из „фонда за српске земље и изградњу Храмова СПЦ“ на основу одлуке седнице Управног одбора СПО(Ј)И од 21. јануара 2012. године.

Тако су млади Срби окупљени у Омладинском удружењу СПО(Ј)И показали да не силазе са православног и светосавског пута и да им је важно да одржавају сталну везу са Српском Православном Црквом, а овим хуманитарним гестом су се и сами уградили у светињу, која ће уз Божију помоћ једног дана бити саграђена у Куфштајну, дајући уз то и обећање, да ће и даље помагати на овом подручју уколико финансијска средства то буду дозволила.

Истог дана, „спајалице“ су посетиле и господина Зорана Цвијановића, сталног добротвора и пријатеља Српске Православне Омладине Инсбрук – СПО(Ј)И и власника угоститељске радње „Нојвирт“ (Gasthaus Neuwirt) у месту Лангкампфен у близини Куфштајна.

На слици: Председник СПО(Ј)И, Владимир Влајић и господин Зоран Цвијановић

Том приликом су разговарали о будућем раду и плановима Омладинског удружења СПО(Ј)И, као и о трећем броју часописа „Споји!“, који је тренутно у припреми, а господин Цвијановић је искористио прилику и донирао 300 евра за помоћ у штампању трећег броја часописа „Споји!“, као и 110 евра за „фонд за Крајину“, један од хуманитарних пројеката СПО(Ј)И.

Српска Православна Омладина Инсбрук – СПО(Ј)И, овом приликом још једном захваљује господину Цвијановићу, као једном од ретких српских привредника у расејању који подржавају доброчинитењски рад српске омладине и позива све остале добронамерне српске привреднике да крену истим стопама и да се тако СВИ ЗАЈЕДНО залажемо за добробит нашег народа у будућности!

Само слога Србина спасава,

Српска Православна Омладина Инсбрук – СПО(Ј)И

Поделите овај чланак на друштвеним мрежама

Facebook
Twitter
LinkedIn
Последње активности