СРПСКА ПРАВОСЛАВНА ОМЛАДИНА ИНЗБРУК

СПОЈИ

На фолклоријади у Инсбруку сложно за Косово и Метохију

У суботу, 25. фебруара 2012. године, чланови Српске Православне Омладине Инсбрук – СПО(Ј)И, били су присутни на 7. фолклоријади Заједнице српских клубова у Тиролу, која је одржана у Инсбруку.

 Седмо издање традиционалне фолклоријаде Заједнице српских клубова у Тиролу и ове године је одржано у хали „Шумице“ у Инсбруку.

Учесници су били српска Културно-уметничка друштва и клубови из покрајине Тирол, као и КУД „Опанак“, који је овом приликом допутовао из Салцбурга.

На фолклоријади су такође били присутни чланови Омладинског удружења СПО(Ј)И са хуманитарним штандом, на којем су сакупљали помоћ за српску децу и народ на Косову и Метохији.

Поред хуманитарног штанда, чланови СПО(Ј)И су уз одобрење организатора, Заједнице српских клубова у Тиролу,  организовали јединствено сакупљање хуманитарне помоћи у које су били укључени скоро сви гости препуне хале у „Шумицама“.

Наиме, чланови СПО(Ј)И су на бини најавили сакупљање добровољних хуманитарних донација за српски народ на Косову и Метохији, који је једини хришћански народ у Европи 21. века, који живи у енклавама окруженим бодљикавом жицом – без струје, без воде и без слободе – трпећи тортуре, провокације и сталне нападе албанске већине у јужној српској покрајини.

Овакво директно сакупљање хуманитарне помоћи је први пут спроведено од када постоји СПО(Ј)И и представља један додатни нови и позитивни сегмент, када су у питању фолклоријаде, јер је уз учешће скоро свих гостију фолклоријаде учињено једно добро и племенито дело, које показује да Срби у расејању нису заборавили на патње српског народа на светој српској земљи, Косову и Метохији, а уз то су показали да могу бити сложни када су у питању добра дела.

На крају је сакупљена новчана хуманитарна помоћ у укупном износу од 938,60 евра, која ће бити уручена онима, којима је најпотребнија на Косову и Метохији, ако Бог да у јулу 2012. године у оквиру Видовданске хуманитарне акције Омладинског удружења СПО(Ј)И.

Важно је напоменути, да је за наше удружење од велике важности потпуна транспарентност у хуманитарном раду, тако да почетком сваког месеца путем наше интернет странице www.spoji.org објављујемо сваки цент и сваку пару, која је сакупљена и добровољно приложена од стране наших донатора током претходног месеца.

Током фолклоријаде, хуманитарни штанд СПО(Ј)И, посетила је и госпођа Оливера Старчевић, генерални конзул републике Србије у Аустрији, која се упознала са младим члановима нашег удружења, упутила речи подршке за даљи наставак рада и тако потврдила добар контакт између Омладинског удружења СПО(Ј)И и Конзулата Републике Србије у Салцбургу.

Српска Православна Омладина Инсбрук – СПО(Ј)И, овом приликом се још једном у име свих оних, којима је помоћ најпотребнија, захваљује свим донаторима, пријатељима и подржаваоцима на помоћи, свим гостима 7. фолклоријаде Заједнице српских клубова у Тиролу, који су узели учешћа у сакупљању хуманитарне помоћи за српску децу и народ на Космет на указаном поверењу и помоћи, позивајући све Србе у расејању, да се и даље показују на добром делу и тако помогну свом народу у отаџбини, као и Заједници српских клубова у Тиролу на одобрењу и помоћи у спровођењу сакупљања хуманитарних средстава у склопу фолклоријаде!

ИМАЈМО СРЦА,

Српска Православна Омладина Инсбрук – СПО(Ј)И

Поделите овај чланак на друштвеним мрежама

Facebook
Twitter
LinkedIn
Последње активности