СРПСКА ПРАВОСЛАВНА ОМЛАДИНА ИНЗБРУК

СПОЈИ

ОД ЂУРЂЕВДАНА НОВИ БРОЈ „Споји!“: ПОВРАТАК – Зашто је важно да се вратимо својим коренима и Отаџбини?

У суботу, 6. маја 2012. лета Господњег, на велики Хришћански празник – Ђурђевдан, у Храму рођења Светог Јована Крститеља у Инсбруку, свечано је обележен излазак трећег броја  „Информативног и интеграционог часописа Споји!“.

Поводом изласка трећег броја часописа „Споји!“ чланови Српске Православне Омладине Инсбрук – СПО(Ј)И, организовали су уз благослов пароха Видослава Вујасина хуманитарни штанд на улазу у Храм, на којем су након Свете Литургије све парохијане послужили са колачима и соковима, а поред тога свако ко је желео, могао је да приложи новчану помоћ за вишечлане српске породице у српским отаџбинским земљама, које живе у јако тешким условима, и тако на поклон добије најновији примерак првог српског омладинског часописа у Аустрији.

Прва промоција најновијег броја часописа „Споји!“ одржана је у суботу, 28. априла 2012. у Инсбруку, следећа ће бити одржана 20. маја у Берлину, а после тога у Бечу и евентуално у Минхену и другим градовима Европе.

Најновији број „Споји!“ носи наслов „ПОВРАТАК – Зашто је важно да се вратимо својим коренима и Отаџбини?“, а главна тема говори о „Одливу становништва и младих стручњака из Србије и српских земаља у иностранство, како их и зашто вратити у Отаџбину и због чега Србија и српске земље немају будућност без својих младих паметних и вредних глава“.

Часопис се за сада може набавити у скоро свим Храмовима СПЦ у Аустрији и у неколико Храмова у Немачкој, као и путем наруџбине у Србији, српским земљама и свуда где живи српски народ, а ускоро ће се проширити и на Швајцарску, Холандију, Шведску, Данску и друге земље српског расејања.

Сав приход од часописа намењен је хуманитарним акцијама за српске вишечлане породице у српским земљама, које организујемо самостално или у сарадњи са нашим братским организацијама.

Српска Православна Омладина Инсбрук – СПО(Ј)И се још једном захваљује свим пријатељима, подржаваоцима, донаторима и свим људима добрe воље, који су на Ђурђевдан посетили хуманитарни штанд у Цркви у Инсбруку и тако својом несебичном донацијом помогли српској деци и српском народу на вековним огњиштима, а самим тим и ширењу поруке трећег издања часописа „Споји!“ и жели им срећан и благословен празник Светог Георгија!

Заједничким залагањем у саборном духу сакупљено је тачно 402, 20 евра на хуманитарном штанду на Ђурђевдан! Хвала Вам у име свих српских породица којима је помоћ најпотребнија!

ВРАТИМО СЕ СВОЈИМ КОРЕНИМА И ОТАЏБИНИ,

Српска Православна Омладина Инсбрук – СПО(Ј)И

 

 

Поделите овај чланак на друштвеним мрежама

Facebook
Twitter
LinkedIn
Последње активности