СРПСКА ПРАВОСЛАВНА ОМЛАДИНА ИНЗБРУК

СПОЈИ

4. Генерална скупштина СПО(Ј)И и 1. гласање за нови Управни одбор

У петак, 22. јуна 2012. године одржана је 4. Генерална скупштина и уједно и 1. гласање за нови Управни одбор Српске православне омладине Инсбрук – СПО(Ј)И.

Скупштина и гласање је одржано у књижари „Buchgalerie“ у Инсбруку у којој је Омладинска организација СПО(Ј)И од свог оснивања одржавала трибине, предавања и разне друге скупове, а пошто књижара ускоро затвара из финансијских разлога, ово је било последње „гостовање“ СПО(Ј)И у „Buchgalerie“, на српском „галерија књига“.

 

На списку кандидата било је по једног члана организације за сваку функцију, а директно право гласа имали су сви чланови организације у Аустрији, који су могли да гласају за или против сваког кандидата појединачно.

Изборну комисију СПО(Ј)И, укратко ИКС, чинила су три члана организације, који нису на списку кандидата за нови Управни одбор, а то су: Милица Радојевић, Александер Рогић и Никола Миладиновић.

На крају су сви заједно у веома пријатељској атмосфери дочекали резултате, који су следећи:

– Излазност чланова на гласање: 44 %

– Председник: Владимир Влајић (ЗА: 78% / ПРОТИВ: 13%)

– Заменик председника: Душан Игњатовић (ЗА: 78% / ПРОТИВ: 13%)

– Писмовођа: Катарина Бећаревић (ЗА: 78% / ПРОТИВ: 13%)

– Заменик писмовође: Диана Митић (ЗА: 83% / ПРОТИВ: 9%)

– Благајник: Филип Влајић (ЗА: 87% / ПРОТИВ: 4%)

– Заменик благајника: Милостива Миливојевић (ЗА: 83% / ПРОТИВ: 9%)

– Координатор акција: Александар Спасојевић (ЗА: 83% / ПРОТИВ: 9%)

– Заменик координатора за акције: Милан Јовановић (ЗА: 87% / ПРОТИВ: 4%)

– Надзорни члан УО и задужен за ванредне ситуације: Оливер Ранисављевић (ЗА: 83% / ПРОТИВ: 9%)

За разлику од досадашњег Управног одбора СПО(Ј)И, ново-изабрани Управни одбор, који ће почети са радом најкасније у септембру 2012. године, имаће додатна три члана, а јако важно је што нису сви чланови УО из Инсбрука, већ је заменик председника, Душан Игњатовић из Беча, заменице писмовође и благајника, Диана Митић и Милостива Миливојевић су из Вергла, градића удаљеног око 60 километара од Инсбрука.

Српска православна омладина Инсбрук – СПО(Ј)И се овом приликом још једном захваљује и оцу Видославу Вујасину из Инсбрука, који је писмом новом Управном одбору поручио свако добро у наредном периоду уз Божији благослов за будући рад, што нас посебно радује, јер је СПО(Ј)И 2009. на Цвети добило благослов за оснивање од оца Видослава Вујасина и од Епископа средњоевропског Господина Константина, тако да ћемо се и у будуће трудити да одржимо што јаче везе са нашом Светом православном Црквом, која је једина српска институција, која вековима уназад функционише у српском расејању.

Поделите овај чланак на друштвеним мрежама

Facebook
Twitter
LinkedIn
Последње активности