СРПСКА ПРАВОСЛАВНА ОМЛАДИНА ИНЗБРУК

СПОЈИ

СПО(Ј)И помаже Звонку Милојевићу

У уторак, 24. јула 2012. године Српска православна омладина Инсбрук – СПО(Ј)И, посетила је Звонка Милојевића, легендарног голмана ФК Црвена Звезда и СР Југославије, који је 2007. године доживео саобраћајну несрећу и остао везан за колица.

 

Чланови Омладинске организације СПО(Ј)И уручили су Звонку Милојевићу новчану помоћ у Рибарској Baњи у вредности од 1.000 евра, која је једним делом сакпуљена на „1. интеграционом турниру у фудбалу на песку“ у Инсбруку под слоганом „ЗАЈЕДНО СМО ЈАЧИ“ крајем јуна ове године и чији су организатори поред Омладинске организације СПО(Ј)И били и Спортска унија покрајине Тирол, Интеграциони фонд Аустрије и Интеграциони биро града Инсбрука, а Звезда је овај турнир подржала видео поруком и обезбедила је 12 карата за победнике турнира за прву Звездину квалификациону утакмицу за Лигу Европе на Маракани ове године. Остатак новчане помоћи је издвојен из Фонда за српске земље и изградњу Храмова СПЦ који представља један од хуманитарних пројеката Омладинске организације СПО(Ј)И, а један део су добровољним прилозима додали људи добре воље и пријатељи СПО(Ј)И.

Тако је сакупљена новчана помоћ од 1.000 евра која је намењена Звонку Милојевићу за подршку у терапији и у борби да поново хода, а верујемо да ће Звонко у тој борби победити. Када је доживео саобраћајну несрећу лекари су прогнозирали да неће моћи ни да седи у колицима, али се Звонко изборио у првој етапи своје борбе и успео из кревета у колица, а верујемо да ће уз свакодневни труд и уз Божију помоћ успети и да се избори са колицима и да ће успети поново да хода.

Да легендарни голман, Звонко Милојевић није изгубио позитивну енергију и вољу да се избори са невољом која га је погодила, могли су у личном контакту са Звонком у Рибарској Бањи, где се већ неколико година налази на терапијама, да виде и представници Омладинске организације СПО(Ј)И, који су дошли из Аустрије, Петровца на Млави, Крушевца и Сокобање да уруче помоћ једном не само великом спортисти, већ и још већем човеку и борцу за живот.

На слици: Чланови СПО(Ј)И на месту на којем је Краљ Петар потписао декларацију о повратку Косова и Метохије матици Краљевини Србији

Дан након уручивања помоћи Звонку Милојевићу активисти СПО(Ј)И отпутовали су у Београд где су уочи квалификационе утакмице за Лигу Европе на Маракани, коју је Звезда одиграла против Белоруског Нафтана резултатом 3:3, преузели 12 карата са победницима турнира у Инсбруку, са чијим представницима су у четвртак 26. јула 2012. заједно одгледали утакмицу и пружили подршку најтрофејнијем српском фудбалском клубу да се ове године пласира на Европску сцену фудбала, што је уз мало лошије фудбалско издање једним делом и успело, јер се Звезда пласирала у наредно коло квалификација, где очекује Омонију са Кипра.

Пред утакмицу у Београду чланови СПО(Ј)И још једном су се састали са Звонком Милојевићем, што је обрадовало и једну и другу страну.

На слици: Један део представника победничке екипе са турнира у Инсбруку „Young Boys Innsbruck“

Српска православна омладина Инсбрук – СПО(Ј)И овом приликом жели још једном да се захвали свим људима добре воље, који су помогли у сакупљању новчане помоћи за легендарног српског голмана Звонка Милојевића, као и ФК Црвена Звезда који је подржао интеграциони турнир у фудбалу на песку који је по први пут одржан 23. јуна 2012. године у Инсбруку. Такође желимо овим путем да пренесемо главну поруку са ове хуманитарне акције и то онима који представљају будућност нашег народа и наше нације, а то су млади, који данас, иако имају све што им треба, а најважније је здравље и ипак се жале и кукају да им нешто фали и што је најтужније, пребрзо и олако се предају. Желимо да им пренесемо светли пример Звонка Милојевића, који је био активан спортиста, којег је задесила саобраћајна несрећа и остао је везан за колица, али се никада није предао у тој најтежој борби његовог живота и што је најважније задржао је позитивну енергију, коју сваког дана испољава у свом окружењу у нади да ће доживети најслађу победу, а то је да уз Божију помоћ поново прохода! Значи, млади Срби, широм Србије и српског расејања, у колико год тешкој ситуацији се налазили – НЕМА ПРЕДАЈЕ!


Поделите овај чланак на друштвеним мрежама

Facebook
Twitter
LinkedIn
Последње активности