СРПСКА ПРАВОСЛАВНА ОМЛАДИНА ИНЗБРУК

СПОЈИ

СПО(Ј)И у Великој Британији

Од четвртка, 6. септембра до недеље, 9. септембра 2012. године активиста Српске православне омладине Инсбрук – СПО(Ј)И, Александер Рогић боравио је у Глазгову и Лондону.

Главни разлог овог путовања била је прва квалификациона утакмица фудбалске репрезентације Србије за Светско првенство 2014. у Бразилу, која је одиграна у суботу, 8. септембра 2012. године у Глазгову, у Шкотској.

 

Пошто се карте за ову утакмицу нису организовано продавале преко Фудбалског савеза Србије, већ су само играчи добијали карте за пријатеље и родбину, једина могућност нам је била да дођемо до карата преко неког од наших пријатеља из репрезентације. На крају нам је наш млади пријатељ Александар Игњовски, који наступа за Вердер из Бремена обећао карте, које ће оставити на рецепцији у хотелу. 

На слици: Дарко Лазовић из Звезде и Лазар марковић из Партизана, заједничким снагама за Србију

Зато је активиста Омладинске организације СПО(Ј)И, Александер Рогић , по договору отишао дан пре утакмице у хотел у којем су били смештени српски репрезентативци, како би преузео карте, које нам је оставио Александар Игњовски, којем смо веома захвални на лепом гесту. Александер Рогић био је позитивно изненађен, а изненађење је било још веће, када се у хотелу видео са нашим пријатељима Игњовском, Фејсом, Нинковићем, Коларовом, које знамо још од раније, као и остатак екипе, која је била предвођена селектором Синишом Михајловићем и људима из Фудбалског савеза.

С друге стране и наши стари познаници из репрезентације били су веома обрадовани, када им је Александер уручио наше поклоне. Биле су то израђене фотографије са наших ранијих сусрета, а Игњовском је поклоњен и дрес наше Фудбалске секције „ФК Споји!“.

На слици: Невен Суботић и Душан Баста са заставом Навијачке секције „Споји орлове!“

Била је то одлична прилика да се учврсте већ постојећи контакти и пријатељства у фудбалској репрезентацији Србије и да се створе нова познанства. Тако је Александер упознао већину екипе са нашим досадашњим и будућим активностима, као и са циљевима Омладинске организације СПО(Ј)И.

Сви у репрезентацији су одлично прихватили посету „спајалице“ Александра Рогића, поготово зато што је прешао огроман пут, како би као једини српски навијач дочекао наше репрезентативце у хотелу. Захвалили су се на поклонима и на подршци, а позвали су Александра и да присуствује затвореном тренингу истог дана, што је наш представник наравно и прихватио.

На утакмицу против Шкотске Александер је отишао заједно са пријатељима из Лондона, које познаје од ранијих путовања, како би заједно бодрили Србију. Утакмица између Шкотске и Србије завршена је нерешеним резултатом од 0:0, што је нашој селекцији донело први бод у квалификацијама, а пропраћена је од око 100 српских навијача.

Рогић истиче да је Глазгов један традиционалан шкотски град, где су људи веома љубазни, што га је помало и изненадило.

Након утакмице упутио се заједно са пријатељима у Лондон, одакле је следећег дана отпутовао за Аустрију.

На слици: Са пријатељима из Лондона на познатом Трафалгар скверу

Омладинска организација СПО(Ј)И се овом приликом још једном захваљује свим српским репрезентативцима на срдачном гостопримству и на пријатељској атмосфери, а посебно нашем пријатељу Александру Игњовском на обезбеђеним картама и на досадашњој подршци коју пружа нашој младој организацији.  Додајемо да нам ни један пут није превише напоран или дугачак, како би на лицу места бодрили српске спортисте, било којег спорта, јер желимо да им пружимо спортску подршку са трибина, како би они пружали свој максимум и остављали срце на терену, а ми у најбољем светлу представљали наш народ у свету и мењали негативну слику о многим српским навијачима колико је у нашој могућности на боље.

  ВОЛИ СВОЈЕ И ПОШТУЈ ТУЂЕ!

 

 

Поделите овај чланак на друштвеним мрежама

Facebook
Twitter
LinkedIn
Последње активности