СРПСКА ПРАВОСЛАВНА ОМЛАДИНА ИНЗБРУК

СПОЈИ

СПО(Ј)И на представљању природних лепота и кулинарских умећа Србије у Салцбургу

У суботу, 2. фебруара 2013. године чланови Српске православне омладине Инсбрук – СПО(Ј)И су учествовали на међународном представљању природних лепота и кулинарских умећа Србије у Салцбургу.

 

На позив организаторке, госпође Ђује Тешановић-Бећиревић, чланице Управног одбора Радничке коморе Салцбурга, чланови СПО(Ј)И су учествовали на манифестацији под називом „Interkulturelles Frühstück mit Serbien“ (Интеркултурални доручак са Србијом).

(ФОТО: Тони Стојковић)

Међу гостима су били Генерални конзул Републике Србије у Аустрији, Њ.Е. Владимир Новаковић, конзул Србије Њ.Е. Оливера Старчевић, затим члан националног савета Аустрије, мр Јохан Мајер, председник Савеза Срба у Аустрији, Зоран Алексић, као и Тони Стојковић, члан извршног одбора Српског културног центра у Македонији и гости скоро свих националности, који живе у граду Салцбургу.

На слици: Владимир Влајић, председник СПО(Ј)И, Тони Стојковић из БЈР Македоније, Ђуја Тешановић-Бећиревић, чланица УО Радничке коморе Салцбурга, Зоран Алексић, председник Савеза Срба у Аустрији и Стефан Јовић, хуманитарни активиста и фудбалер СПО(Ј)И

Кулинарске специјалитете Србије, који су били веома разноврсни, су припремили чланови Културно-спортске заједнице Срба из Салцбурга, а своје фолклорно умеће су показали чланови СКУД-а „Стеван Синђелић“ из Салцбурга.

На слици: Представници Омладинске организације СПО(Ј)И са Тонијем Стојковићем из СКЦ у БЈР Македонији

У име Омладинске организације СПО(Ј)И говорио је Владимир Влајић, који је свим присутним гостима приближио лепоту српске кухиње, богату историју, као и неколико основних података о Србији. То је урадио уз приказивање једног видео записа, на којем се могу видети природне и кулинарске лепоте Србије, а који је припремио председник Савеза Срба у Аустрији, Зоран Алексић.

 

У делегацији СПО(Ј)И је био и један од активнијих хуманитарних активиста Омладинске организације СПО(Ј)И Стефан Јовић, који је такође изразио своје веома позитивно мишљење о овој манифестацији.

На слици: Представници Омладинске организације СПО(Ј)И са Ђујом Тешановић-Бећиревић, организаторком манифестације и великим пријатељом СПО(Ј)И

Српска православна омладина Инсбрук – СПО(Ј)И се овом приликом још једном захваљује организаторки Ђуји Тешановић-Бећиревић на позиву и честита на веома успешном спровођењу ове манифестације, којом су се Србија и српски народ у правом и позитивном светлу представили грађанима Салцбурга. Поред тога било нам је драго да се упознамо и спојимо са многим новим пријатељима из разних крајева Аустрије, као и са Србима из БЈР Македоније, са којима ћемо се уз Божију помоћ СВИ ЗАЈЕДНО залагати за боље сутра.

ЗАЈЕДНО СМО ЈАЧИ,

Српска православна омладина Инсбрук – СПО(Ј)И

Поделите овај чланак на друштвеним мрежама

Facebook
Twitter
LinkedIn
Последње активности