СРПСКА ПРАВОСЛАВНА ОМЛАДИНА ИНЗБРУК

СПОЈИ

Настављен хуманитарни пројекат у Прокупљу

 

У понедељак, 29. јула 2013. године, Српска православна омладина Инсбрук – СПО(Ј)И је после Врања отпутовала и у село Булатовац код Прокупља да би доставила другу по реду донацију за обнављање Храма Светих апостола Петра и Павла и како би наставила један од пет хуманитарних пројеката Омладинске организације СПО(Ј)И.

 

Чланови СПО(Ј)И из Аустрије и Србије заједно су отишли у село Булатовац код Прокупља и доставили другу по реду донацију у оквиру овог хуманитарног пројекта. Куповином 105 џакова цемента у вредности од 78.750 динара (700 евра) за даљу изградњу Храма Светих апостола Петра и Павла овај пројекат у општини Прокупље на југу Србије биће настављен. Материјал је обезбеђен у Самосталној трговинској радњи „Тања – ТСС“ у селу Доња Трнава, у непосредној близини села Булатовац.

Храм Светих апостола Петра и Павла саграђен је између 1890. и 1902. године, али се због лоше изградње и незгодног терена срушио пре око 30 година. Обнављање Храма у Булатовцу покренуло је неколико мештана, а благослов је добијен од патријарха српског господина Иринеја. Храм Светих апостола Петра и Павла иначе окупља не само мештане Булатовца већ и мештане три околна села, те је завршетак његове обнове још значајнији. Омладинска организација СПО(Ј)И зато позива све људе добре воље да се придруже овом пројекту како бисмо СВИ ЗАЈЕДНО помогли да се овај храм у што краћем року обнови.

Чланови Омладинске организације СПО(Ј)И су овом приликом могли и да се увере да су након прошлогодишњег достављања помоћи радови успешно настављени, што и омогућава наставак овог пројекта Српске православне омладине Инсбрук – СПО(Ј)И, а ускоро треба да почну и озбиљнији радови на обнљвању Храма у Булатовцу.

Након обиласка радова и достављања хуманитарне помоћи у селу Булатовац уследило је пријатељско дружење са мештанима из Булатовца, који су омладинцима из Аустрије и Србије приредили незабораван дочек.

Српска православна омладина Инсбрук – СПО(Ј)И наглашава да ће се максимално посветити овом хуманитарном задатку и да ће уз Божју помоћ сваке године помагати у обнављању Храма Светих апостола Петра и Павла како би он у што краћем року био поново саграђен, а парохијани из Булатовца и околних села добили светињу у којој ће моћи да се моле Богу. Омладинска организација СПО(Ј)И захваљује свим донаторима, подржаваоцима, саборцима и људима добре воље без чијих добровољних прилога не би било могуће започети овај пројекат, као и свим пријатељима у општини Прокупље који су помогли у успешној испоруци друге донације и успешном наставку овог хуманитарног пројекта.

 

Како радили тако нам Бог помогао! 

 ФОТО ГАЛЕРИЈА: https://www.facebook.com/media/set/?set=a.10151842616837704.1073741833.266899027703&type=1

Поделите овај чланак на друштвеним мрежама

Facebook
Twitter
LinkedIn
Последње активности