СРПСКА ПРАВОСЛАВНА ОМЛАДИНА ИНЗБРУК

СПОЈИ

Помоћ породици К. из Новог Сада

У уторак, 24. децембра 2013. године, Српска православна омладина Инсбрук – СПО(Ј)И је испоручила хуманитарну помоћ породици К. из Новог Сада.

Породица К. броји пет чланова, оца и мајку са троје деце (11, 15 и 16 година), а због страха да од родбине, пријатеља и комшија буде осуђена, јер је затражила хуманитарну помоћ зато што се налази у веома незгодној ситуацији, замолила нас је да остане анонимна.

Глава породице, отац троје деце, је од прошле године инвалид прве категорије због чега је изгубио посао, а инвалиднина није довољна како би покрили све трошкове – супруга је незапослена.

Породица К. нам се обратила путем е-поште у којој нам је објаснила незгодну ситуацију у којој се налази, као и да би им најдраже било ако би могли да им обезбедимо основне намирнице, како би заједно са децом прославили предстојеће Божићне и Новогодишње празнике.

Омладинска организација СПО(Ј)И је, из свог хуманитарног фонда за српске земље и изградњу Храмова СПЦ, обезбедила намирнице у вредности од 150 евра (око 17.000 динара) и лично је хуманитарну помоћ допремила до породице К. у Новом Саду, у нади да ће им иста помоћи да предстојеће празнике у најужем породичном кругу колико-толико достојно прославе.

Уколико неко жели да помогне породици К, може нам се обратити путем следеће е-поште: uprava@spoji.org.

Српска православна омладина Инсбрук – СПО(Ј)И захваљује свим донаторима, пријатељима, подржаваоцима, члановима и свим људима добре воље, који својим редовним добровољним новчаним и материјалним прилозима током целе године помажу социјално угроженим вишечланим српским породицама од Крајине до Косова и Метохије и без чије подршке и добре воље не би било могуће да помогнемо ни петочланој породици К. из Новог Сада.

ИМАЈМО СРЦА!

Српска православна омладина Инсбрук – СПО(Ј)И

Поделите овај чланак на друштвеним мрежама

Facebook
Twitter
LinkedIn
Последње активности