СРПСКА ПРАВОСЛАВНА ОМЛАДИНА ИНЗБРУК

СПОЈИ

Помоћ за децу у Тиролу и на Балкану сакупљена на 2. КРАЉЕВСКОМ КУПУ

– ФК СПОЈИ! са браниоцима титуле КСУД-ом „Братство“, судијама и почасним гостима –

|| ФОТО ГАЛЕРИЈА ||

У суботу, 13. децембра 2014. године, на празник светог апостола Андреја првозваног, Српска православна омладина Инзбрук – СПОЈИ је, у Инзбруку, успешно организовала други по реду хуманитарни турнир у малом фудбалу под називом КРАЉЕВСКИ КУП.

Омладинска организација СПОЈИ је КРАЉЕВСКУ КУП у првом плану покренула као хуманитарни интеграциони турнир, који је по први пут одржан у јануару 2014. године. На другом издању овог јединственог турнира у покрајини Тирол учествовало је 20 екипа са играчима и гостима из преко 20 различитих земаља порекла – на пример из Аустрије, Србије, Хрватске, Босне и Херцеговине, Јерменије, Албаније, Немачке, Грчке, Турске, али и из азијских и афричких земаља.

 

2RC

2RC

– Говори почасних гостију и почасни почетни ударац –

Хуманитарни турнир у малом фудбалу – КРАЉЕВСКИ КУП – одржава се сваке године у децембру или јануару месецу, како би у склопу спорта мотивисали младе људе да чине добра дела и да тако помогну људима у невољи. На другом КРАЉЕВСКОМ КУПУ играло се за болесну и социјално угрожену децу у Тиролу и на Балкану.

2RC

– Утакмица између ФК СПОЈИ! и КСУД-а „Братство“ завршена је резултатом 0:3 –

Други КРАЉЕВСКИ КУП отворен је почасним почетним ударцем од стране мр Герхарда Фрица, водећег председавајућег градског већа Инзбрука, госпође Марије-Терезије Кидерер, председнице удружења за помоћ особама оболелим од Цистичне фиброзе (Муковисцидозе), Марка Стокића, капитена браниоца титуле КСУД-а „Братство“ из Инзбрука, и Стефана Андрића, заменика председника Омладинске организације СПОЈИ.

Други КРАЉЕВСКИ КУП је отворен утакмицом између ФК СПОЈИ!, као екипе организатора и домаћина, и КСУД-а „Братство“, као браниоца титуле, пошто су на првом издању у јануару освојили прво место.

2RC

– Фудбалска секција Омладинске организације СПОЈИ –

На другом издању КРАЉЕВСКОГ КУПА, који је скоро током целог дана протекао у веома спортској атмосфери у правом смислу речи „фер-плеј“, учествовало је 20 екипа – у свакој од 4 група по 5 екипа. Екипе које су на другом КРАЉЕВСКОМ КУПУ играле за добро дело су: The friendly friends, HC Schwaz, 1. FC Goldene Fersen, FC Jenbach Amateure, Dirty Mike und seine Boys, Young Boys Innsbruck, FC Zürich, FC Balkanicos, TM-Bau, Spar Zentrale Wörgl, SC Neu Rum, FC Romania, FC Tiki Taka, КСУД Братство, FC Höwe Woodmaster, Jugendzentrum Smile Reutte, Бећари-Freunde (Unterland), ФК Србија Нирнберг, СК Никола Тесла из Линца и ФК СПОЈИ!, дакле, фудбалска секције Омладинске организације СПОЈИ.

2RC

– Милостива и Диана биле су задужене за кухињу. Оливер (и Стефан) за благајну –

2RC

– Владимир и Славен били су задужени за записнички сто –

Овај пут је одржан и краћи културно-уметнички програм у којем је учествовао КУД „25. мај“ из Ватенса близу Инзбрука, чији је фолклорни ансамбл свим присутним гостима представио неколико сплета игара из источне Србије, што је веома добро прихваћено, јер је представљало одличну допуну уз спортски програм.

2RC

– КУД „25. мај“ током културно-уметничког програма – 

2RC

– Дејану Србуловићу из КУД-а „25. мај“ Ватенс Стефан Андрић, заменик председника СПОЈИ, је уручио захвалницу за учешће –

На овом месту вредно је напоменути и подржаваоце првог КРАЉЕВСКОГ КУПА, који су такође део, још младе, историје овог хуманитарног турнира. Поред играча ФК Вакера из Инзбрука, који се тренутно такмичи у 2. аустријској лиги, као што су Јирген Сојмел, Данијел Мићић и Жељко Ђокић, који су своју подршку послали снимљеним видео подршкама, овај турнир је подржан и од града Инзбрука, банке Tiroler Sparkasse, хотела Gasthof „Zoky Neuwirt“ из Лангкампфена код Куфштајна, као и од компанија BURTON, AUSTRIALPINE и ROX, који су подржали Омладинску организацију СПОЈИ у финансијском и материјалном смислу када је реч о организацији овог хуманитарног догађаја.

2RC

– Судије Новак, Мустафа, Никола и Јован –

Српска православна омладина Инзбрук – СПОЈИ се посебно радује поводом писма подршке које је неколико дана пред КРАЉЕВСКИ КУП упутио Њ.К.В. Престолонаследник Александар Карађорђевић Други.

2RC

Друго издање овог турнира, које је од скоро свих учесника и гостију било одлично прихваћено, имало је за циљ прикупљање хуманитарних прилога за децу у Тиролу која су оболела од Цистичне фиброзе (Муковисцидозе), као и за социјално угрожену децу у Хрватској, БиХ, Србији и на Косову и Метохији.

2RC

Једна од најважнијих тачака на овом догађају био је фудбал, који се играо од раног јутра до касних вечерњих сати. Публика је имала прилике да види многе лепе потезе и голове који одузимају дах, а које је са задовољством наградила гласним аплаузом и слављем на трибини. На жалост је дошло и до озбиљније повреде једног играча екипе „Dirty Mike und seine Boys“, Лукаса Ебнера, који је сломио ногу без недозвољеног утицаја противничког играча, али и то је саставни део спорта, а ми желимо нашем спортском пријатељу брз и успешан опоравак и апелујемо на све фудбалере да и у хали носе костобране.

2RC

– КСУД „Братство“ из Инзбрука је одбранио титулу победивши у финалу екипу Young Boys Innsbruck после пенала са 3:2 –

Међутим, најважније је да је турнир скоро све време протекао у веома позитивној и заједничкој атмосфери и да је свим учесницима било јасно да тог дана нису једноставно следили свој вољени хоби, већ да су тако учинили једно добро дело за болесну и социјално угрожену децу у Тиролу и на Балкану.

2RC

2RC

– Најбољи голман био је Станислав Аџић из екипе Young Boys Innsbruck –

За четвртфинале турнира квалификовали су се браниоци титуле КСУД „Братство“, TM-Bau, Young Boys Innsbruck, FC Höwe Woodmaster, Spar Zentrale Wörgl, Бећари-Freunde, ФК Србија Нирнберг и FC Jenbach Amateure.

2RC

– Најбољи стрелац и овај пут био је Стефан Миленковић –

2RC

– „Бећари“ су освојили 3. место –

После узбудљивог финала између КСУД-а „Братство“ и екипе Young Boys Innsbruck у којем је резултат после регуларног времена био 1:1, на крају, после извођења пенала, победио КСУД „Братство“ из Инзбрука са 3:2. Најбољи стрелац турнира био је, као и на првом издању турнира, Стефан Миленковић из КСУД-а „Братство“, док је најбољи голман био Станислав Аџић из екипе Young Boys Innsbruck – он је на целокупном турниру примио само један гол и то у финалу. Другопласирана екипа била је Young Boys Innsbruck и трећепласирана „Бећари-Freunde“. Екипа којој је додељена фер-плеј титула била је „Dirty Mike und seine Boys“.

2RC

– Young Boys Innsbruck су освојили 2. место –

2RC

– КСУД „Братство“ одбранио је титулу првака тако што је поново освојио 1. место –

За сам крај је уследила и додела пехара, на којој су најбоље три екипе, као и најспортскија екипа, најбољи стрелац и најбољи голман, добили пехаре са логотипом КРАЉЕВСКОГ КУПА као и награде спонзора турнира BURTON, AUSTRIALPINE и ROX – најбоље три екипе су добиле и симболичне новчане награде. Првопласирана екипа КСУД-а „Братство“ је освојила 200 евра, другопласирана „Young Boys Innsbruck“ 150 евра, а трећепласирана „Бећари-Freunde“ 100 евра. Вредно је напоменути и да су екипе „Young Boys Innsbruck“  и „Бећари-Freunde“ показали посебни чин фер-плеја и хуманог карактера тако што су освојене новчане награде вратили и тако донирали за болесну и социјално угрожену децу у Тиролу и на Балкану.

2RC

– Владимир и Филип посетили су повређеног Лукаса Ебнера из екипе „Dirty Mike und seine Boys“ како би његовој екипи уручили пехар и награде за фер-плеј титулу –

Српска православна омладина Инзбрук – СПОЈИ се још једном као организатор хуманитарног интеграционог турнира у малом фудбалу „КРАЉЕВСКИ КУП“ захваљује свим учесницима, гостима и почасним гостима, без којих не би било могуће сакупити хуманитарну помоћ у износу од 2.440,83 евра, од којих ће 500 евра најкасније почетком следеће године лично бити уручено удружењу за помоћ оболелој деци од Цистичне фиброзе, као и у току следеће године по 500 евра угроженој деци у Хрватској, БиХ и Србији и на Косову и Метохији. Сви заједно, екипе, гости и почасни гости су тог дана учинили једно веома лепо добро дело на које могу бити поносни, у нади да ће ову заједничку акцију и следећи пут поновити.

ЗАЈЕДНО СМО ЈАЧИ,

Српска православна омладина Инзбрук – СПОЈИ

НАМЕНА САКУПЉЕНИХ ДОНАЦИЈА:

– Удружење за помоћ оболелима од Цистичне фиброзе (Муковицидозе): €500,00

– Хуманитарна помоћ за децу у Хрватској: €500,00

– Хуманитарна помоћ за децу у БиХ и Србији: €500,00

– Хуманитарна помоћ за децу на Косову и Метохији: €500,00

 

 – Средства за текући рад СПОЈИ: €440,83

 

Видео подршка Јиргена Сојмела (JürgenSäumel):

https://www.youtube.com/watch?v=D_rHBfl6nBU

Видео подршка Данијела Мићића:

https://www.youtube.com/watch?v=MVz8wi_arHs

Видео подршка Жељка Ђокића:

https://www.youtube.com/watch?v=1QuY8-eJPcg

Поделите овај чланак на друштвеним мрежама

Facebook
Twitter
LinkedIn
Последње активности