СРПСКА ПРАВОСЛАВНА ОМЛАДИНА ИНЗБРУК

СПОЈИ

„КК СПОЈИ“ освојио злато за Тирол

VSS_2015

| ФОТО ГАЛЕРИЈА |

Кошаркаши Српске православне омладине Инзбрук – „СПОЈИ“ су у суботу, 27. јуна 2015. године, трећи пут за редом учествовали у име Заједнице Срба Тирол на Видовданским спортским сусретима Срба у Аустрији – у овом случају 36. по реду који су одржани у Салцбургу.

Ове године „КК СПОЈИ“ је наступао под именом „Тирол 2“ за Заједницу Срба Тирол и у трећем покушају после освојеног другог места 2013. године у Фелдкирху и четвртог места прошле године у Инзбруку, овај пут је освојено злато.

Кошаркаши „КК СПОЈИ“ пласирали су се у полуфинале победивши Удружење Срба „Вук С. Караџић“ из Трста, Српски клуб „Видовдан“ из Линца и Заједницу српских клубова Штајерске, док су у првој утакмици групне фазе изгубили против КУД-а „Опанак“ из Салцбурга.

У полуфиналу је побеђена Културно-спортска заједница Срба у Салцбургу, након чега је у финалу дошло до новог сусрета са КУД-ом „Опанак“.

Било је то право финале са резултатском клацкалицом у којој је на крају славила екипа „КК СПОЈИ“ под називом „Тирол 2“ са 16:14. Интересантно је напоменути да су се у финалу 2013. у Фелдкирху такође састале ове две екипе, када је славио КУД „Опанак“, те је кошаркашима из Тирола била слађа победа јер су успели да освоје прво место у граду дома ћина.

Заједница Срба Тирол је наступала са још једном екипом у баскету под називом „Тирол 1“ коју су чинили млади спортисти из Фигена, који су нажалост испали у групној фази, али су нашој победничкој екипи пружили максималну подршку, а поготово током финала када су нас свим срцем бодрили са трибина.

За „КК СПОЈИ“ / „Тирол 2“ играли су: Радоје Лацмановић, Филип Влајић, Лисандро Новаковски, Данијел Богељић и Владимир Влајић.

Поделите овај чланак на друштвеним мрежама

Facebook
Twitter
LinkedIn
Последње активности