СРПСКА ПРАВОСЛАВНА ОМЛАДИНА ИНЗБРУК

СПОЈИ

На 3. КРАЉЕВСКОМ КУПУ у Инзбруку сакупљена помоћ за децу у Тиролу и на Балкану

|| ФОТО ГАЛЕРИЈА ||

У суботу, 12. децембра 2015. године, дан уочи празника светог апостола Андреја првозваног, Српска православна омладина Инзбрук – СПОЈИ је, у Инзбруку, успешно организовала трећи по реду хуманитарни турнир у малом фудбалу под називом КРАЉЕВСКИ КУП.

Омладинска организација СПОЈИ је КРАЉЕВСКУ КУП у првом плану покренула као хуманитарни интеграциони турнир, који је по први пут одржан у јануару 2014. године, док је друго издање одржано већ у децембру исте године. На трећем издању овог јединственог турнира у покрајини Тирол учествовало је 20 екипа са играчима и гостима из преко 20 различитих земаља порекла – на пример из Аустрије, Србије, Хрватске, Босне и Херцеговине, Румуније, Албаније, Немачке, Грчке, Турске, Бразила, Сирије, Ирака, Ирана, Афганистана али и из других азијских и афричких земаља.

~ Поздравни говори почасних гостију и почасни почетни ударац ~

Хуманитарни турнир у малом фудбалу – КРАЉЕВСКИ КУП – одржава се сваке године у децембру месецу уочи празника светог Андреја, како би у склопу спорта мотивисали младе људе да чине добра дела и да тако помогну људима у невољи. На трећем КРАЉЕВСКОМ КУПУ играло се за болесну децу у Тиролу и социјално угрожену децу на Балкану.

~ Екипа домаћина и организатора турнира ФК СПОЈИ ~

Трећи КРАЉЕВСКИ КУП отворен је почасним почетним ударцем од стране мр Герхарда Фрица, председавајућег Скупштине града Инзбрука, господина Курта Валаша, одборника Скупштине општине Инзбрук, који је присуствао у име заменика градоначелнице Инзбрука, Кристофа Кауфмана, затим Романа Фердика, председника организације „Soccerteam“ која својим фондом „Help for kids“ помаже деци у Тиролу, као и Нисана Божића, тренера браниоца титуле КСУД-а „Братство“ из Инзбрука. Први звиждук на 3. КАЉЕВСКОМ КУПУ учинио је Конрад Плауц, један од најпознатијих и најискуснијих аустријских судија, који је раније судио у Аустријској бундеслиги, Лиги шампиона, као и на Европском првенству 2008. године, а који је током преподнева „делио правду“ на овом турниру.

~ Сања, Милостива и Диана биле су задужене за кухињу ~

~ Оливер и Милан били су задужени за благајну ~

Трећи КРАЉЕВСКИ КУП је отворен утакмицом између ФК СПОЈИ, као екипе организатора и домаћина, и КСУД-а „Братство“, као браниоца титуле, пошто су на другом издању освојили прво место, као и на првом издању овог хуманитарног турнира.

~ Александер и Филип били су задужени за записнички сто ~

~ Почасном судији Конраду Плауцу уручен је поклон општине Петровац на Млави ~

На трећем издању КРАЉЕВСКОГ КУПА, који је током целог дана протекао у веома спортској атмосфери у правом смислу речи „фер-плеј“, учествовало је 20 екипа – у свакој од 4 група по 5 екипа. Екипе које су на трећем КРАЉЕВСКОМ КУПУ играле за добро дело су: ФК Олт (FC Ölt), ФК Промилос (FC Promilos), ХК Швац (HC Schwaz), КСУД Братство, Јанг Бојс Инзбрук (Young Boys Innsbruck), 1. ФК Латентрефер (1. FC Lattentreffer), ФК Љиљан Џемат Инзбрук, ФК Романиа (FC Romania), СПКУД Вук Караџић Швац, ФК Тесла, ФК Сан Папије (FC Sans Papiers), 1. ФК Голдене Ферсен (1. FC Goldene Fersen), Ганерс (Gunners), ФК Ханговер (FC Hangover), ФК Сао Паоло, Нојвирт Зоки Лангкампфен (Neuwirt Zoky Langkampfen), ФК Бехар Куфштајн, ФК Шел Јенбах (FC Shell Jenbach), ФК Викингс Тирол (FC Vikings Tirol) и ФК СПОЈИ.

~ Фолклорни ансамбл СПКУД Вук Караџић из Шваца улепшао је ове године Краљевски куп ~

И ове године је одржан краћи културно-уметнички програм у којем је учествовао СПКУД „Вук Караџић“ из Шваца, чији је дечији и омладински фолклорни ансамбл свим присутним гостима представио неколико сплета игара из Србије, што је веома добро прихваћено, јер је представљало одличну допуну уз спортски програм.

На овом месту вредно је напоменути и подржаваоце и спонзоре трећег КРАЉЕВСКОГ КУПА, који су такође део, још младе, историје овог хуманитарног турнира. Ово издање КРАЉЕВСКОГ КУП подржано је путем видео спотова од неколико спортских лично сти, као што су: Недељко Јовановић, други рукометаш света 1999. године и бивши капитен Југославије и играч РК Хит из Инзбрука, Жељко Ђокић, бивши играч Вакера из Инзбрука и млади репрезентативац БиХ, Стефан Поповић, спортски коментатор у аустралијској првој фудбалској лиги, Данијел Мићић, фудбалер Вакера из Инзбрука, Шуан Фатах, тренер Сварко Рејдерса Тирол и репрезентације Аустрије у америчком фудбалу, Александар Ристовски, тренер футсал првака Аустрије Стела Росе из Беча, Александар Стојановић, спортски коментатор на РТС-у, као и Немања Матић и Бранислав Ивановић, из Челзија.

Спонзори овог издања турнира били су: Boro photography из Цириха, Neuwirt Zoky из Лангкампфена, Zwanzigzwoelf из Инзбрука, Tiroler Sparkasse, Tesla-edv, Gasthof & Hotel Dollinger, Burton, Austrialpine и Rox, који су подржали СПОЈИ у организацији овог хуманитарног турнира у финансијском и материјалном смислу.

~ Пријатељска и фер атмосфера владала је и непосредно после финала ~

Иначе, КРАЉЕВСКИ КУП је прошле године подржан и од ЊКВ Престолонаследника Александра Карађорђевића Другог, који је СПОЈИ-у упутио писмо подршке поводом организације овог хуманитарног догађаја.

~ Заменик председника, Стефан Андрић, отвара доделу награда ~

Једна од најважнијих тачака јесте да је турнир све време протекао у веома позитивној заједничкој атмосфери и фер-плеју и да је свим учесницима било јасно да тог дана нису једноставно следили свој вољени хоби, већ да су тако учинили једно добро дело за болесну децу у Тиролу и социјално угрожену децу на Балкану. Међутим, иако су сви учесници спортски успех ставили у други план, публика није била поштеђена лепих потеза и лепим головима, које је са задовољством наградила гласним аплаузом и слављем на трибини.

~ Судијама Јовану Јанковићу и Мустафи Четинкаји уручене су захвалнице ~

~ Фер-плеј награду освојила је екипа „Neuwirt Zoky Langkampfen“ која је између осталог добила и дрес Александра Ристовског са потписима свих играча аустријског првака у футсалу Стела Росе из Беча, чији је он тренер~

За четвртфинале турнира квалификовали су се FC Ölt, 1. FC Lattentreffer, Young Boys Innsbruck, FC Tesla, Neuwirt Zoky Langkampfen, FC Sao Paolo, FC San Papiers и ФК СПОЈИ.

~ Треће место заузела је екипа ФК Сао Паоло ~

После узбудљивог финала између ФК Тесла и екипе домаћина ФК СПОЈИ у којем је резултат после регуларног времена био 1:1, на крају, после извођења пенала, победио је ФК Тесла из Инзбрука. Најбољи стрелац турнира био је Саша Гвозденовић из екипе победника са 7 постигнутих голова, док је најбољи голман био Бојан Стојадиновић такође из победничке екипе. Другопласирана екипа били су млади момци из ФК СПОЈИ-а и трећепласирана ФК Сао Паоло. Екипа којој је додељена фер-плеј титула била је Neuwirt Zoky Langkampfen.

~ Друго место заузела је екипа домаћина ФК СПОЈИ ~

За сам крај је уследила и додела пехара, на којој су најбоље три екипе, као и најспортскија екипа, најбољи стрелац и најбољи голман, добили пехаре са логотипом КРАЉЕВСКОГ КУПА као и награде спонзора турнира ZWANZIGZWOELF, DOLLINGER, BURTON, AUSTRIALPINE и ROX – најбоље три екипе су добиле и симболичне новчане награде. Вредно је напоменути и да су млади момци из ФК СПОЈИ показали посебни чин фер-плеја и хуманог карактера тако што су освојену новчану награду вратили и тако донирали за болесну и социјално угрожену децу у Тиролу и на Балкану.

~ Трећи Краљевски куп освијила је екипа ФК Тесла, а њихови чланови екипе Бојан Стојадиновић (лево ) и Саша Гвозденовић (десно) били су најбољи голман и најбољи стрелац турнира ~

Српска православна омладина Инзбрук – СПОЈИ се још једном као организатор хуманитарног интеграционог турнира у малом фудбалу „КРАЉЕВСКИ КУП“ захваљује свим учесницима, гостима и почасним гостима, без којих не би било могуће сакупити хуманитарну помоћ у износу од 1.672,31 евра, од којих ће 450 евра најкасније почетком следеће године лично бити уручено хуманитарном фонду „Help for kids“ за помоћ деци у Тиролу, као и у току следеће године по 400 евра угроженој деци у Хрватској, БиХ и Србији и на Косову и Метохији. Сви заједно, екипе, гости и почасни гости су тог дана учинили једно веома лепо добро дело на које могу бити поносни, у нади да ће ову заједничку акцију и следећи пут поновити.

СПОЈЕНИ СМО ЈАЧИ,

Српска православна омладина Инзбрук – СПОЈИ

НАМЕНА САКУПЉЕНИХ ДОНАЦИЈА:

– Хуманитарна помоћ за децу у Тиролу: €450,00

– Хуманитарна помоћ за децу у Хрватској: €400,00

– Хуманитарна помоћ за децу у БиХ и Србији: €400,00

– Хуманитарна помоћ за децу на Косову и Метохији: €400,00

– Средства за текући рад СПОЈИ: €22,31

КОНАЧАН ПЛАСМАН:

  1. ФК Тесла
  2. ФК СПОЈИ
  3. ФК Сао Паоло
  4. ФК Олт (FC Ölt)

Поделите овај чланак на друштвеним мрежама

Facebook
Twitter
LinkedIn
Последње активности