СРПСКА ПРАВОСЛАВНА ОМЛАДИНА ИНЗБРУК

СПОЈИ

СПОЈИ помогао петочланој породици Васић из Вршца

+ Породица Васић и представници СПОЈИ-Србија са испорученом помоћи +

|| ФОТО ГАЛЕРИЈА || РАЧУНИ || ВИДЕО || DEUTSCH ||

Српска православна омладина Инзбрук (СПОЈИ) је 1. октобра 2016. године посетила петочлану породицу Васић у Вршцу којој је испоручила хуманитарну помоћ.

Породици Васић је купљен нови фрижидер, нови електрични шпорет и нови кревет са душеком и подом у укупној вредности од 455,00 евра, док су путни трошкови износили 21,00 евро.

Петочлану (5) породицу Васић чине самохрана мајка Гордана (1973) и деца Јован (1993), Нада (2000), Анђела (2002) и Младен (2004).

+ Васићи на свом новом кревету +

У породици нико није запослен, а тренутно примају само дечији додатак. Мајка Гордана повремено ради у оближњој штампарији када има више посла, бере сезонско биље и када је потребно чува децу једне глумице у граду. Најстарији син Јован такође повремено ради када нађе посао.

Нада, Анђела и Младен су сви одлични ђаци и у разговору са њима смо сазнали да имају јасне планове што се даљег школовања и студирања тиче што нас је врло обрадовало. Најмлађи син Младен је одличан фудбалер, игра за млађе категорије Вршца, као и у селекцији најбољих играча Северне Србије у његовом узрасту, а током наше посете могли смо да видимо и његову колекцију бројних освојених медаља.

+ Велики проблем: недостатак воде +

Пре 11 година Гордана се развела од мужа, који је злостављао њу и децу. Тражила је да тада остане у старој кући заједно са децом у замену за издржавање. Међутим, пре две године кућа је продата, а купац их истерао из ње. Остало им је само нешто мало што су имали од намештаја као и телевизор. Нашли су садашњу приземну кућицу али без воде, јер је искључена због дуга претходног станара и то им тренутно представља највећи проблем, јер морају да сакупљају пијаћу воду у бурадима и да је за купање греје на сунцу током лета, а зими је ситуација још тежа. Дуг је око 1.500 евра, а 5.000 динара месечно плаћају за кирију.

+ Двориште породице Васић +

+ Воду током лета греју у бурадима +

Српска православна омладина Инзбрук (СПОЈИ) захваљује свим члановима, подржаваоцима и донаторима, који својим редовним донацијама омогућавају да помогнемо социјално угроженим вишедетним породицама на Балкану као што је било у овом случа ју са породицом Васић и позивамо их да шире реч о нашем хуманитарном и транспарентном раду и наставе са редовним донацијама, јер је то основа за редовне хуманитарне акције овог типа, а које могу бити кључне за опстанак нашег народа на најтежим подручјима као што је у Крајини или на Косову и Метохији!

СПОЈЕНИ СМО ЈАЧИ!

Поделите овај чланак на друштвеним мрежама

Facebook
Twitter
LinkedIn
Последње активности