СРПСКА ПРАВОСЛАВНА ОМЛАДИНА ИНЗБРУК

СПОЈИ

СПОЈИ организовао 4. Краљевски куп за болесну децу у Тиролу и социјално угрожене породице на Балкану

|| ФОТО ГАЛЕРИЈА || ВИДЕО || DEUTSCH ||

У суботу, 3. децембра 2016. године, Српска православна омладина Инзбрук – СПОЈИ је, у Инзбруку, успешно организовала четврти по реду хуманитарни турнир у малом фудбалу под називом КРАЉЕВСКИ КУП.

СПОЈИ је Краљевски куп покренуо у јануару 2014. године као хуманитарни интеграциони турнир у малом фудбалу, који је тада по први пут одржан, а потом, од децембра 2014. године, када је већ организовано друго издање, одлучено је да се Краљевски куп организује сваке године у децембру. Тако је ове године одржано већ четврто издање на којем је учествовало 18 екипа са играчима, гостима и подржаваоцима из преко 20 различитих земаља порекла, као на пример из Аустрије, Србије, Босне и Херцеговине, Хрватске, Румуније, Немачке, Турске, Грчке, Италије, Русије, Јужне Америке, са блиског Истока, али и других азијских и афричких земаља. Укупно је од јануара 2014. до сада на Краљевском купу учествовало око 80 екипа.

– Филип Влајић, мр Герхард Фриц, Кристоф Кауфман и Харалд Ледерер током минута ћутања –

– Досадашњем председнику Александеру Рогићу је уручена плакета –

Циљ Краљевског купа је да се у оквиру спорта, кроз који се иначе најбоље спајају људи без обзира на порекло, боју коже или вероисповест, млади људи мотивишу да чине добра дела и тако помогну онима којима је помоћ најнеопходнија. Ове године на Краљевском купу се играло за болесну децу у Тиролу и социјално угрожене породице на Балкану.

– Почасни почетни ударац –

– Почасни гости за домаћинима –

Пре него што је овогодишњи Краљевски куп отворен почасним почетним ударцем од стране Кристофа Кауфмана, заменика градоначелнице Инзбрука, мр Герхарда Фрица, председавајућег Скупштине града Инзбрука, Харалда Ледерера, председника организације „Soccerteam“ која својим фондом „Help for kids“ помаже деци у Тиролу, као и Филипа Влајића, председника СПОЈИ, одржан је минут ћутања за трагично страдале фудбалере и чланове екипе Шапекоенсе из Бразила, као и за Слађана Цаку Јанковића, нашег сународника из Инзбрука, који је пре пар седмица такође трагично страдао у саобраћајној несрећи.

– Детаљ са прве утакмице –

– Екипа ФК СПОЈИ –

Током својих поздравних говора Кристоф Кауфман, Герхард Фриц и Харалд Ледерер, захвалили су на позиву и организовању оваквог хуманитарног турнира и пожелели успешан дан са много фер-плеја, без повреда. Харалд Ледерер, председник организације „Soccerteam“,у чији фонд „Help for kids“ ћемо уплатити део сакупљених средстава за децу у Тиролу, објаснио је свима присутнима да ће та средства бити искоришћена за помоћ породици из Иглса у којој је лета 2016. године страдао 41-годишњи отац, а у којој су сада остали самохрана мајка Мариаи троје деце (7, 5 и 1,5 година). Филип Влајић, председник СПОЈИ, је објаснио да ће остатак средстава бити испоручен у току 2017. године у оквиру хуманитарних акција СПОЈИ за социјално угрожене породице на Балкану, а да ће све моћи транспарентно да се провери на нашој интернет страници.

– Судије Сердар Челик, Емануел Барсан, Конрад Плауц и Мустафа Четинкаја –

– Милица, Миња, Оливер и Милостива били су задужени за кухињу –

– Милостива (у средини) са Дианом и Сањом које су биле задужене за касу –

Као и прошле године, и овог пута, почасни судија на турниру био је Конрад Плауц, један од најпознатијих и најискуснијих аустријских судија, који је раније судио у Аустријској бундеслиги, Лиги шампиона, као и на Европском првенству 2008. године.

– Мустафа (судија) са Славеном, Стефаном и Миланом за записничким столом –

– Већи део организационог тима –

Четврти Краљевски куп је отворен утакмицом између ФК СПОЈИ, као екипе организатора и домаћина, и ФК Тесла, као браниоца титуле, пошто су на трећем издању освојили прво место.

На четвртом издању Краљевског купа, који је током целог дана протекао у веома спортској атмосфери у правом смислу речи фер-плеј, учествовало је 18 екипа, које су биле распоређене у четири групе. Екипе које су на четвртом Краљевском купу играле за добро дело су:ФК Тесла, FC Jonbesh, „Was für 1 Team“, „Jungs aus der City 01“, ФК Љиљан Џемат Инзбрук, „Young Boys Innsbruck“, „Jugendzentrum Park Inn Hall“, „Goalsbusters“, „FC Internationale“, FC Romania, Вук Караџић Швац, „FC Ansar“, „SV Hall II“, „Heast wo bleiben the Kicker“, „FC Perspolis“, НК ГОШК Цилертал, „FC Gol Latino“ и ФК СПОЈИ.

Ове године је уместо краћег културног програма, у паузи између група од пре и после подне, организовано прво хуманитарно шутирање тројки под називом 1. Краљевско шутирање тројки(1. Royal 3-point Shootout ), на којем је учествовало 14 људи добре воље, а међу њима фудбалери, кошаркаши и добровољни хуманитарци. Свако је шутирао са три позиције, укупно 15 шутева за 45 секунди, с тим што су последње црне лопте на свакој позицији важиле два поена, а остале један. Из првог круга шутирања у финале пласирали су се Ђорђе Ђорђевић и Лукас Валде. На крају је као победник из овог дуела изашао Лукас Валде, који је у првом кругу постигао 8 а у финалу 6 поена. Њему је као победнику 1. Краљевског шутирања тројки уручен пехар, захвалница, као и купон од традиционалног тиролског хотела Долингер (Dollinger) за вечеру за две особе у вредности од 40 евра.

– Лукас Валде, победник 1. Краљевског шутирања тројки –

– Учесници 1. Краљевског шутирања тројки –

На овом месту вредно је напоменути и подржаваоце и спонзоре четвртог Крљевског купа, који су такође део историје овог хуманитарног турнира. Ово издање Краљевског купа подржано је путем видео спотова од неколико спортских личности, као што су: Недељко Јовановић, други рукометаш света 1999. године и бивши капитен Југославије и играч РК Хит из Инзбрука, Шуан Фата, тренер Сварко Рејдерса Тирол и репрезентације Аустрије у америчком фудбалу, Марјан Марковић, бивши играч Црвене Звезде, Динама из Кијева и репрезентације Србије, Лукас Валде, капитен кошаркашког клуба ТИ Титанс Инзбрук, Ромед Фиајдер, капитен КК Клостернојбург Дјукса и репрезентативац Аустрије, Давор Ламешић, капитен кошаркашког клуба из Велса и репрезентативац Аустрије, Енис Мурати, кошаркаш Баскет Сванс из Гмундена и репрезентативац Аустрије и Џесе Сајлерн, бивши кошаркаш колеџа Ејкен и репрезентације Аустрије.

Спонзори и подржаваоци овог издања турнира били су: град Инзбрук, NEUWIRT ZOKY из Лангкампфена, FREIBLICK из Инзбрука, ROAD DINER из Хала, PASHA 23´12 из Телфса, TESLA-edv из Инзбрука, GASTHOF & HOTEL DOLLINGER из Инзбрука, MARTIN S TAXI из Инзбрука, као и ВФМ2-група из Србије, који су подржали СПОЈИ у организацији овог хуманитарног турнира у финансијском и материјалном смислу.

Иначе, Краљевски куп је подржан и од ЊКВ Престолонаследника Александра Карађорђевића Другог, који је СПОЈИ-у упутио писмо подршке поводом организације овог хуманитарног догађаја.

Једна од најважнијих тачака јесте да је турнир све време протекао у веома позитивној заједничкој атмосфери и фер-плеју и да је свим учесницима било јасно да тог дана нису једноставно следили свој вољени хоби, већ да су тако учинили једно добро дело за болесну децу у Тиролу и социјално угрожену децу на Балкану. Међутим, иако су сви учесници спортски успех ставили у други план, публика није била поштеђена лепих потеза и лепим головима, које је са задовољством наградила гласним аплаузом и слављем на трибини, а посебно су ове године били позитивно изненађени хуманитарним шутирањем тројки, које је на скоро све оставило врло освежавајући утисак.

После тактичког надмудривања у финалу између „Young Boys Innsbruck“и „FC Romania“ у којем је резултат после регуларног времена био 0:0, на крају je после извођења пеналаса 3:2, победила је екипа „Young Boys Innsbruck“која је састављена од играча претежно из Србије, али и других земаља на Балкану. Најбољи стрелац турнира био је Хосеин Араш Зареи из трећепласиране екипе „FC Perspolis“ са 7 постигнутих голова, док је најбољи голман био Флорин Константин из другопласиране екипе „FC Romania“ – њима су поред пехара уручени и купони од традиционалног тиролског хотела Долингер (Dollinger) за вечеру за две особе у вредности од по 40 евра. Екипа којој је додељена фер-плеј титула била је НК ГОШК из Цилертала која је састављена од играча хрватског порекла.

За сам крај је уследила и додела пехара, на којој су најбоље три екипе, као и најспортскија екипа, најбољи стрелац и најбољи голман, добили пехаре са логотипом КРАЉЕВСКОГ КУПА – најбоље три екипе су добиле и симболичне новчане награде.

– Фер-плеј признање добила је екипа НК ГОШК из Цилертала –

– Најбољи голман, Флорин Константин –

– Са 7 погодака, најбољи стрелац, Хосеин Араш Зареи –

Желимо на овом месту да истакнемо посебан хуманитарни карактер екипе „Young Boys Innsbruck“, чији је капитен Драган Радисављевић након доделе награда затражио реч како би се обратио свим присутнима. Он је тада на изненађење свих саопштио да његова екипа у хуманитарне сврхе СПОЈИ-у донира 200,00 евра новчане награде, као и да додатно уплаћују 70,00 евра, а затим су и из „FC Romania“ одлучили да 60,00 евра уплате у хуманитарне сврхе, након чега су још неки од играча „Young Boys Innsbruck“ и присутни гости уплатили новчане донације у кутију за донације, што је на све присутне оставило врло позитиван утисак и сви су са осмесима отишли својим кућама у нади да ће се и наредне године састати на Краљевском купу и играти за добра дела.

– 3. место: ФК Персполис –

– 2. место: ФК Руменија –

– Победници у сваком смислу: Јанг Бојс Инзбрук –

Српска православна омладина Инзбрук – СПОЈИ се још једном као организатор хуманитарног интеграционог турнира у малом фудбалу „КРАЉЕВСКИ КУП“ захваљује свим учесницима, гостима, подржаваоцима и спонзорима без којих не би било могуће сакупити хуманитарну помоћ у износу од 2.705,93 евра, од којих ће 675,00 евра бити испоручено хуманитарном фонду „Help for kids“ за помоћ тиролској породици из Иглса, као и у току следеће године по 675,00 евра евра угроженој деци у Хрватској, БиХ и Србији и Косову и Метохији. Сви заједно, екипе, гости и подржаваоци су тог дана учинили једно веома лепо добро дело на које могу бити поносни, у нади да ће ову заједничку акцију и следећи пут поновити.

СПОЈЕНИ СМО ЈАЧИ,

Српска православна омладина Инзбрук – СПОЈИ

НАМЕНА САКУПЉЕНИХ ДОНАЦИЈА:

– Хуманитарна помоћ за децу у Тиролу: €675,00

– Хуманитарна помоћ за децу у Хрватској: €675,00

– Хуманитарна помоћ за децу у БиХ и Србији: €675,00

– Хуманитарна помоћ за децу на Косову и Метохији: €675,00

– Средства за текући рад СПОЈИ: €5,93

КОНАЧАН ПЛАСМАН:

  1. Young Boys Innsbruck
  2. FC Romania
  3. FC Perspolis
  4. FC Jonbesh

 

Уколико и Ви желите да помогнете социјално угроженим породицама на Балкану или болесној деци у Тиролу, то можете током целе године учинити уплатом донације на следећи жиро рачун:

TIROLER SPARKASSE BANK AG INNSBRUCK

JUGENDVEREIN SPOJI
IBAN: AT482050303300678129
BIC: SPIHAT22XXX
VERWENDUNGSZWECK: Spende

Поделите овај чланак на друштвеним мрежама

Facebook
Twitter
LinkedIn
Последње активности