СРПСКА ПРАВОСЛАВНА ОМЛАДИНА ИНЗБРУК

СПОЈИ

СПОЈИ са пријатељским организацијама помогао опремање амбуланте у Шилову на Косову и Метохији

Српска православна омладина Инзбрук (СПОЈИ) је у јулу 2022. године са пријатељским организацијама попут Добротворне организације Епархије рашко-призренске „Мајка девет Југовића“, Хуманитарне организације „Сви за Космет“ из Београда, Удружења Србско сабрање „Баштионик“ из Бања Луке, као и донатора из Аустралије, помогла у опремању амбуланте у месту Шилово код Гњилана на Косову и Метохији.

Помоћ је била од велике важности у куповини душека за кревете, посетљине, јастука, столица за пацијенте и запослене, елемената за купатило, беле технике а све у циљу бољег збрињавања пацијената, при адекватним условима за боље функционисање и пријем пацијената.

СПОЈИ је у овој акцији учествовао са 500 евра, како би помогао у опремању ове амбуланте која се налази у једном од највећих српских села у Гњиланском округу, у чијој се близини налази још десетак мањих села и засеока и сви се за помоћ јављају управо амбуланти у Шилову.

Изузетно смо поносни на ову заједничку акцију, на брзом реаговању и одзиву наших братских организација, јер је ова помоћ изузетно важна за све оне који остају на својој дедовини и настављају да се боре и чувају вековно огњиште.

СЛОГА БИЋЕ ПОРАЗ ВРАГУ!

Повезане вести

Поделите овај чланак на друштвеним мрежама

Facebook
Twitter
LinkedIn
Последње активности