СРПСКА ПРАВОСЛАВНА ОМЛАДИНА ИНЗБРУК

СПОЈИ

СПОЈИ уручио помоћ за жртве земљотреса у Турској

У суботу, 15. априла 2023, чланови СПОЈИ из Тирола, уручили су у Инзбруку донацију од 400 евра представницима Антиохијске православне цркве у Инзбруку за жртве земљотреса у Турској, тачније у турском вилајету Хатај чији је главни град Антиохија.

Представници црквене општине Светог Георгија су пореклом из Хатаја на југу Турске, који је у фебруару ове године погођен земљотресом као и други делови Турске и Сирије.

СПОЈИ је почетком марта донирао 50.000 динара (oко 400 евра) за жртве земљотреса у Сирији, а сада за жртве земљотреса у Турској, на чему су представници ЦО Светог Георгија веома захвални и који ће на терену купити потребну помоћ и уручите је народу.

С обзиром да су Лука Мирчетa, члан Управног одбора СПОЈИ, и чланови Дарко Пантић, Ђорђе Бошкић и Марко Бећаревић, донацију уручили на Велики суботу од домаћина су на поклон добили по васкршње јаје.

СПОЈИ је захвалан на веома пријатном пријему у њиховој цркви у Инзбруку и нада се да ће погођено становништво Турске и Сирије уз Божију помоћ брзо да се опорави од земљотреса. Свесни смо да су наше донације симболичне, али су од срца и велики знак солидарности.

СПОЈЕЈИ СМО ЈАЧИ!

Прилози у овом чланку

Поделите овај чланак на друштвеним мрежама

Facebook
Twitter
LinkedIn
Последње активности