СРПСКА ПРАВОСЛАВНА ОМЛАДИНА ИНЗБРУК

СПОЈИ

Божићна акција сакупљања донација за 6 породица на Косову и Метохији на Сретење успешно завршена

Од 10.12.2023. до 15.02.2024. на Сретење, успели смо захваљујући вама да у оквиру наше Божићне хуманитарне акције сакупљања да сакупимо тачно 21.036,89 евра за помоћ угроженим породицама у оквиру наше 38. хуманитарне акције на Косову и Метохији.

У сакупљању донација учествовало је преко 391 донатор широм Европе и света. Са сакупљеним средствима моћи ћемо да купимо потребну помоћ за 3 породица на Косову и 3 породица у Метохији.

Нашу акцију сакупљања и овај пут су подржале бројне личности, удружења и институције из разних области како би била што видљивија, као нпр. Тихомир Станић, глумачке екипе представа „Уби ме курје око“ и „Бедеми ћирилице“, Весна Станковић, Владимир Штимац, Никола Роквић, проф. Милош Ковић, Исидора Грађанин, Биљана Чекић, Јована Прековић, Аљоша Митровић, Теа Момчиловић, Денис Мурић, Иван Рогач, Ненад Пагонис, Стефан Поповић, Филип Стевановић, Београдски синдикат, Марко Павловић, „Тренинг центар са препрекама Зрењанин“, Урош Костић, Милан Макарић, Александар Николић – Српски вук, Миодраг Миша Драгичевић, голман Марко Милошевић, Павлина Радовановић, бенд Наш начин из Панчева, организација СОКО, СПКД „Просвјета Аустрија“, Српска омладина за Космет, ТХЦ ла Фамилија, бренд Догодине, КУД „Острог“ из Инзбрука, Заједница Срба Тирол, Х.О. „Срби за Србе“, Душан Јованчић, Фондација Родољубље, Делије Онтарио, Партизан Београд новости, Ћирилизација, Делије Петровац, Фондација Делије, Заједница српских клубова Горње Аустрије, Александар Игњовски, Огледало српско, Зорана Павић, КСД „Крагујевачки“ из Матерсбурга, Српски центар из Беча, КСК „Петар Кочић Змијање“ из Фигена, Представништво Републике Српске у Аустрији, Слободан Ћустић, Чарлс Катер (Charles Cather), Марко Качаревић из Србских православних појаца, Јелена Пузић, Иван Кукољ Куки, Славиша Чуровић, мис Србије Ања Радић, Миљана Гавриловић, Pax Carved Wood из Петровграда, СПЦ Куфштајн, Инвениес тренинг центар Петровац на Млави, манастир Јасеновац, Вера Столић, Косовски божури и многи други људи добре воље и великог срца широм света.

Следећа фаза ове акције јесте набавка и испорука помоћи у вредности од 19.500 евра у чему ће нам и овај пут помоћи Добротворна организација „Мајка девет Југовића“ Епархије рашко-призренске, као и братија манастира Високи Дечани. Око 1.000 евра биће потребно за трошкове спровођења саме акције на терену, а све преко тога и што буде претекло, остаће у фонду СПОЈИ за помоћ Косову и Метохији и биће искоришћено за наредну акцију.

Захваљујемо још једном свима који су допринели да ова акција сакупљања успе, а уједно вас позивамо да постанете наши редовни донатори, као и да детаље о могућностима донирања пронађете ОВДЕ, а о самој хуманитарној акцији ОВДЕ.

СПОЈЕНИ СМО ЈАЧИ ♥️

Поделите овај чланак на друштвеним мрежама

Facebook
Twitter
LinkedIn
Последње активности