СРПСКА ПРАВОСЛАВНА ОМЛАДИНА ИНЗБРУК

СПОЈИ

САБОРНО И СЛОЖНО ЗА МАЛУ ЛЕНКУ

Lenka_Tot.jpeg

Од 4. до 6. априла 2021. наши пријатељи из фондације Родољубље били су дома ћин малој Елени (Ленки) Тот, четворогодишњој девојчици из метохијског места Осојане, која је у Београд стигла због операције очију. Ленкин отац Гаврило и супруга Силвана су поред Ленке поносни родитељи и Анђеле (22), Невене (19) и Оливера (17).

Гаврилово несебично ангажовање у многобројним хуманитарним и родољубивим акцијама, створило је овој дивној породици искрене пријатеље широм Србије. Зато нам је била част да реагујемо чим смо почетком марта 2021. сазнали да је њима потребна помоћ, а на шта нас је и овај пут упутила братија манастира Високих Дечана.

Захваљујући заједничком деловању свештене обитељи манастира Високи Дечани, више родољубивих удружења, организација , покрета, фондација и појединаца (Фондација Делије, Сви за Космет, Млади за Космет, СПОЈИ) прикупљен је износ неопходан за покривање трошкова операције у висини од 1.300 евра.

 

Potvrda_o_uplati_-_Lenka_Tot_-_03.2021.jpeg

– Потврда о уплати на рачун породице Тот из Осојана –

СПОЈИ је учествовао са 100 евра (11.700,00 динара издвојено из касе СПОЈИ-Србија), али нарочито нас је обрадовала вест што их је у Београду угостила пријатељска фондација Родољубље и потрудила се да се осећају као код своје куће. У та три дана са Гаврилом, Силваном, Ленком и Невеном посетили су најзначајније знаменитости наше престонице, обезбедили хотелски смештај, оброке, превоз и сачекали исход Ленкине операције.

Благодарни смо сви Господу на успешно обављеном хируршком захвату, захвални братству манастира Високи Дечани, појединцима, бројној братији и свим подржаваоцима и донаторима широм света који редовно учествују у хуманитарном раду нас и наших братских организација!

СЛОГА БИЋЕ ПОРАЗ ВРАГУ!

 

Поделите овај чланак на друштвеним мрежама

Facebook
Twitter
LinkedIn
Последње активности