СРПСКА ПРАВОСЛАВНА ОМЛАДИНА ИНЗБРУК

СПОЈИ

САБОРНО И СЛОЖНО ЗА МАЛУ ЛЕНКУ

Од 4. до 6. априла 2021. наши пријатељи из фондације Родољубље били су дома ћин малој Елени (Ленки) Тот, четворогодишњој девојчици из метохијског места Осојане, која је у Београд стигла због операције очију. Ленкин отац Гаврило и супруга Силвана су поред Ленке поносни родитељи и Анђеле (22), Невене (19) и Оливера (17).

Гаврилово несебично ангажовање у многобројним хуманитарним и родољубивим акцијама, створило је овој дивној породици искрене пријатеље широм Србије. Зато нам је била част да реагујемо чим смо почетком марта 2021. сазнали да је њима потребна помоћ, а на шта нас је и овај пут упутила братија манастира Високих Дечана.

Захваљујући заједничком деловању свештене обитељи манастира Високи Дечани, више родољубивих удружења, организација , покрета, фондација и појединаца (Фондација Делије, Сви за Космет, Млади за Космет, СПОЈИ) прикупљен је износ неопходан за покривање трошкова операције у висини од 1.300 евра.

 

Potvrda_o_uplati_-_Lenka_Tot_-_03.2021.jpeg

– Потврда о уплати на рачун породице Тот из Осојана –

СПОЈИ је учествовао са 100 евра (11.700,00 динара издвојено из касе СПОЈИ-Србија), али нарочито нас је обрадовала вест што их је у Београду угостила пријатељска фондација Родољубље и потрудила се да се осећају као код своје куће. У та три дана са Гаврилом, Силваном, Ленком и Невеном посетили су најзначајније знаменитости наше престонице, обезбедили хотелски смештај, оброке, превоз и сачекали исход Ленкине операције.

Благодарни смо сви Господу на успешно обављеном хируршком захвату, захвални братству манастира Високи Дечани, појединцима, бројној братији и свим подржаваоцима и донаторима широм света који редовно учествују у хуманитарном раду нас и наших братских организација!

СЛОГА БИЋЕ ПОРАЗ ВРАГУ!