СРПСКА ПРАВОСЛАВНА ОМЛАДИНА ИНЗБРУК

СПОЈИ

Испоручена помоћ за породице у Сврљигу

Svrljig_0.jpeg

Након дводневног боравка на Косову и Метохији и обиласку породица којима смо помогли прошле године, упутили смо се ка југоисточној Србији да посетимо и уручимо помоћ удружењу жена „Етно форум“ из Сврљига у вредности од 29.318,62 динара (250,59 евра).

Иако је било касно недељно поподне срдачно нас је дочекала председница удружења Јелена Радојковић са којом смо се заједно упутили у куповину намирница. Екипи од нас петоро, прискочили су у помоћ и радници из продавнице тако да смо веома брзо скупили све потребне намирнице.

 

Svrljig_2.jpeg

Фокус је био на дуготрајнијим производима као што су брашно, уље, шећер, тестенине који су уручени секретару Црвеног Крста Јовици Божиновићу са идејом је да се направе пакети за најугроженије породице, а део уручи народној кухињи. Народна кухиња на дневном нивоу припрема 500 оброка за најугроженије.

Svrljig_3.jpeg

По Јелениној препорици,  направљен је и један већи пакет за породицу Атанасов која живи у близини а коју чине отац Небојша, мајка Сузана и троје деце од којих је најстарији син, Филип, на чекању операције трансплатације коштане сржи. Њима смо помоћ лично уручили, одмах по завршетку куповине заједно са Јеленом, уједно попричали са њима и пожелели што бржи опоравак Филипу.

Svrljig_4.jpeg

Остатак намирница смо заједно са секретаром Црвеног крста Сврљиг пребацили у просторије удружења жена „Етно форум“ што се може видети на сликама.

То је било још једно у низу нових искустава са јако пријатним домаћинима и прва наша помоћ у овом делу Србије. Надамо се да је овај наш скромни допринос само почетак једног новог поглавља и сарадње са људима који такође имају добру вољу и велико срце да помажу најугроженијима. 

Svrljig_5.jpg

Svrljig_6.jpg

Svrljig_7.jpg

РАЧУН: 

Racun_Svrljig_1_-_30.05.2021.jpg

Racun_Svrljig_2_-_30.05.2021.jpg

 

Поделите овај чланак на друштвеним мрежама

Facebook
Twitter
LinkedIn
Последње активности