СРПСКА ПРАВОСЛАВНА ОМЛАДИНА ИНЗБРУК

СПОЈИ

Нова ПВЦ столарија, изолација и кухиња за породицу Бисерчић из Крагујевца

Bisercic_1.jpg

Почетком 2021. године јавила нам се породица Бисерчић из Крагујевца. Описали су нам њихову животну ситуацију и да им је потребна помоћ, те су нас питали да ли можемо да им помогнемо. Ми нисмо били у могућности да им помогнемо одмах, ставили смо их на листу чекања на којој се налази много породица. Имали смо других хуманитарних акција скупљања средстава и акција, а једна од њих је била помоћ за породицу Мијајловић из Бусура крај Петровца на Млави.

За Мијајловиће, којима смо планирали да радимо изолацију куће, фасаду, као и комплетно купатило које немају, скупили смо у јулу месецу 2021. године 2.616 евра уз помоћ више од 82 донатора широм Европе. Они су се у међувремену предомислили, јер имају другачије планове за проширење и опремање своје куће, те су добровољно одлучили да средства која су скупљена за куповину наменске помоћи њима уступе за помоћ једне или више породица којима је помоћ потребна. То нас је с једне стране растужило, јер смо уложили много труда како бисмо им помогли, али нам је њихов гест истовремено улио наду и додатну мотивацију за помоћ угроженим породицама којих нажалост има превише широм Балкана.

Тако смо се одлучили да та средства преусмеримо за куповину помоћи за породицу Бисерчић коју чине самохрана мајка Катарина (37), као и њена деца Михајло (12) и ћеркица Мила (9). Њих смо први пут обишли у мају месецу 2021. године како бисмо се уверили у њихову причу с којом су нам се обратили.

Bisercic_5.JPEG

Bisercic_6.JPEG

– Наши представници у Крагујевцу, Стефан и Вељко, су почетком децембра испоручили материјал за дораду и изолацију –

Катарина са своја два детета живи у приземљу куће њених родитеља, који живе на првом спрату. Уступили су јој приземље, јер нема од чега да плаћа стан пошто нажалост није запослена. Да посао нађе је тешко с обзиром на то да је болесна. Имала је операцију пре неколико месеци када су јој одстрањени део желуца и слезена. Сада има велики тумор на материци. Чекала је да се стиша епидемиолошка ситуација, како би добила термин за операцију у Београду. Термин јој је у међувремену био заказан за почетак јануара 2022. године, али је поново померен због погоршања ситуације у земљи у вези с коронавирусом.

Bisercic_7.JPG

Bisercic_8.JPG

– Почетком децембра је стигла и нова столарија. Одмах се кренуло са скидањем старе и постављањем нове. –

Примају само социјалну помоћ од 9.600 динара (око 80 евра) месечно. Кућа у којој живе је пуна влаге и мемле. Прави проблеме Михајлу, који је алергијски астматичар, има честе нападе кашља и гушења и зато користи пумпице и инхалаторе.

Када пада киша, вода им улази у просторије у којима живе у приземљу. Столарија је такође дотрајала.

Bisercic_9.JPG

Bisercic_10.JPG

– Почетком децембра је стигла и нова столарија. Одмах се кренуло са скидањем старе и постављањем нове. –

Мила је рођена са шумом на срцу. Сужена јој је артерија. Тренутно није за операцију. Њено стање се прати. Када се она родила отац их је напустио и сада живи у приградском насељу код Крагујевца.

Bisercic_12.JPG

– Михајло Бисерчић „нагледао“ је унутрашње радове изолације –

Bisercic_13.JPG

Bisercic_14.JPG

– Радови у кухињи –

Због целокупне ситуације одлучили смо да им помогнемо куповином нове ПВЦ столарије у виду прозора и врата, материјалом за дораду око прозора и бољу унутрашњу изолацију у најкритичнијим просторијама, као и куповином нове кухиње, јер им је стара била дотрајала и скоро се распала при померању током постављања новог прозора.

Вредност помоћи износила је укупно 2.125 евра, док су трошкови за гориво за долазак износили 22 евра.

Bisercic_15.jpg

– Приликом завршне посете Михајло и Мила добили су пакетиће које им је уручио председник СПОЈИ-Србија Стеван са осталим саборцима који су их посетили –

1.jpg

2.jpg

Стара столарија је скинута а нова постављена у првој половини децембра месеца 2021, затим је урађена дорада око столарије и унутрашња изолација и на крају постављена нова кухиња са судопером. Представници СПОЈИ-а у Србији су затим 23. децембра 2021. посетили Бисерчиће јој једном како би проверили све урађено. Том приликом су Михајлу и Мили уручили новогодишње пакетиће.

3.jpg

5.jpg

Овом приликом захваљујемо свим људима добре воље који нас редовно подржавају у нашим хуманитарним акцијама, јер без њих не би било могуће помоћи породици Бисерчић и бројним другим породицама. Велико хвала дугујемо и комшији Бисерчића, мајстору Славиши Стефановићу и његовим пријатељима који су дораду око столарије, изолацију и постављање кухиње урадили потпуно бесплатно што је велики знак хуманости и потврда да још увек постоји добро у људима.

6.jpg

7.jpg

Ово је практично завршна акција наше организације за 2021. године с којом желимо да вам пожелимо срећне Божићне и Новогодишње празнике у нади да ћемо и у 2022. години заједно помагати бројним породицама широм Балкана којима је помоћ преко потребна!

МИР БОЖЈИ, ХРИСТОС СЕ РОДИ!

8.jpg

9.jpg

Остатак од прикупљених средстава за породицу Мијајловић: 469,00 евра

>>> Овај остатак биће искоришћен за помоћ некој другој породици из Србије у једној од будућих хуманитарних акција.

Уколико и ви желите да дарујете добровољни прилог за помоћ социјално угроженим породицама на Балкану, то можете учинити 365 дана у години путем једног од следећих начина:

1.) ЖИРО РАЧУН ЗА ЕУ и ШВАЈЦАРСКУ:
Jugendverein SPOJI
IBAN: AT48 2050 3033 0067 8129
Zweck (сврха): Spende Familien Kroatien
•••
2.) PAYPAL – за Србију, РС, БиХ, Русију, Аустралију и све земље где не функционише Инстаграм или Фејсбук донирање:
www.spoji.link/paypal/donate
•••
3.) FACEBOOK DONATE:
https://spoji.link/FB/donate

4.) Уколико желите да на Фејсбуку покренете сакупљање донација за акције СПОЈИ-а (нпр. поводом Вашег рођендана, …) то можете учинити путем следећег линка (уколико сте корисник Фејсбука):

https://www.facebook.com/fund/spoji.org/

5.) Донаторске кутије у Српској православној цркви у Инзбруку, као и на разним местима у Петровцу на Млави, које можете пронаћи ОВДЕ

Прилози у овом чланку

Поделите овај чланак на друштвеним мрежама

Facebook
Twitter
LinkedIn
Последње активности