СРПСКА ПРАВОСЛАВНА ОМЛАДИНА ИНЗБРУК

СПОЈИ

ПОТРЕБНА ПОМОЋ ЗА ПОРОДИЦЕ НА КОСОВУ И МЕТОХИЈИ

Од свог оснивања 2009. године, Хуманитарна организација СПОЈИ помаже социјално угроженим породицама на Балкану и болесној деци у Тиролу. Сваке године чланови СПОЈИ-а путују на Косово и Метохију да лично испоруче помоћ породицама које живе у веома тешким условима.

Посљедњих година СПОЈИ је уз помоћ бројних донатора сакупио и у тој вредности испоручио хуманитарну помоћ вредну преко 165.000 евра. Током 2020. и 2021. године, када је пандемија отежала спровођење хуманитарних акција, први пут нисмо могли лично да обилазимо породице, али смо зато у „контролним“ или „завршним“ посетама поново могли да будемо са нашим народом на Косову и Метохији.

У септембру 2021. смо чак успели да спроведемо најуспешније скупљање хуманитарних донација, јер је за само пар дана сакупљено 47.335,50 евра хуманитарне помоћи и тако помогнуто 23 породице и три пројекта од изузетне важности за опстанак нашег народа на Косову и Метохији, иако је на почетку било планирано да помогнемо 5 породица и Народној кухињи. Детаљан извештај о нашој најуспешнијој хуманитарној акцији са све фотографијама, рачунима и потврдама можете прочитати – ОВДЕ.

Ове године желимо да постигнемо сличан успех, али ћемо као почетни циљ поставити помоћ за 5 породица, те се надамо да ћемо уз Божију и вашу помоћ на крају моћи да помогнемо далеко више породица, као прошли пут, јер је наш народ на Косову и Метохији под великим притиском и трпи свакодневне тортуре и зато ми као народ не смемо да одустанемо од наши браће и сестара!

Породицама Стефановић из Доње Гуштерице, Перић из Прековца, Тасић из Бољевца, Савић из Божевца, као и Здравковић из Бостана желимо да купимо следећу помоћ у укупној вредности од 14.200 евра!

Потребна помоћ: Грађевински материјал за изолацију и проширење кућа, опремање купатила, ПВЦ столарија, ламинат и плочице.

Молимо вас да поделите са вашим пријатељима и позовете и њих да се прикључе акцији, јер што више људи сазна то су веће шансе да ћемо сав потребан износ скупити до 28. октобра, те да ће и ове породице благовремено добити неопходну помоћ.

У нади да ћемо сви заједно успети да се ујединимо и тако помогнемо што више породица, желимо вам свако добро од Господа и унапред захваљујемо у име свих породица којима ћемо помоћи у оквиру ове акције!

СПОЈЕНИ СМО ЈАЧИ!


КОЈИМ ПОРОДИЦАМА ЖЕЛИМО ДА ПОМОГНЕМО?

1.) Породица Ратке Стефановић из Доње Гуштерице код Липљана

Чланови породице: Ратка (58 год.), синови Слободан (34), Славиша (32), Милан (30) и Младен (28), као и снаја Анђела (21).

Славиша ради у Дому културе као ноћни чувар и има плату од 250 евра. Младен ради приватно кад има посла. Милан и Анђела раде сезонски посао у Црној Гори. Обрађују 3 хектера земље за своје потребе.

Ова породица је расељена из Бабљака, општина Урошевац. Живели су као подстанари дуго година, те су продали кућу коју су имали у Бабљаку. Тако су купили плац у Гуштерици и направили кућу.

С обзиром на то да сви и даље живе у једном домаћинству, а један братсе оженио, немају довољно простора.

Циљ: проширење куће

Потребна помоћ: грађевински материјал

Вредност: 2.800 евра

2.) Породица Стефана Перића из Прековца код Новог Брда

Чланови породице: Стефан (29), супруга Марија (25), син Богдан (2), отац Бранислав (63), мајка Снежана (57), брат Душан (34), снаја Мирјана (34), братанац Димитрије (3) и брат Никола (27).

Од примања имају Стефанову плату од 35.000 динара (око 300 евра) коју зарађује као наставник у школи. Отац Бранислав ради у полицији и зарађује око 500 евра. Обрађују 2,5 хектара земље за своје потребе.

Перићи сви живе у истом домаћинству, а због недостатка места Стефан је започео градњу своје куће коју нису у стању сами да заврше.

Циљ: завршетак куће

Потребна помоћ: грађевински материјал за изолацију куће

Вредност: 1.900 евра

3.) Породица Милоша Тасића из Бољевца код Косовске Каменице

Чланови породице: Милош (31), супруга Весна (33), синови Андреј (4) и Филип (1 месец), као и мајка Добринка (65).

Милош радикао ноћни чувар у школи где зарађује 22.000 динара (око 190 евра). Весна зарађује 30.000 динара (око 260 евра) као наставница у школи. Обрађују 3 хектара земље за своје потребе.

Живе у старој кући коју су мало уредили, а почели су да праве додатну просторију како би могли да се прошире.

Циљ: завршетак и почетак уређења додатне просторије

Потребна помоћ: грађевински материјал за завршетак и изолацију просторије, ПВЦ столарија, опремање купатила, као и плочице

Вредност: 3.000 евра

4.) Породица Данијеле Савић из Божевца код Косовске Каменице

Чланови породице: Данијела (36), супруг Света (53), ћерка Драгана (16) и син Немања (18).

Примају дечији додатак од 6.000 динара (око 50 евра) и социјалну помоћ од 9.000 динара (око 80 евра). Повремено Света ради приватно у Београду када се укаже прилика.

Баве се сточарством, имају 6 крава и обрађују 3 хектара земље за своје потребе. За сада живе у две просторије, те је потребно да заврше трећу.

Циљ: завршетак треће просторије

Потребна помоћ: грађевински материјал за изолацију куће, ПВЦ столарија и ламинат

Вредност: 3.000 евра

5.) Породица Зорице Здравковић из Бостана код Новог Брда

Чланови породице: Зорица (51), супруг Драган (55), ћерке Данијела (29) и Аница (24).

Од примања имају Зоричину плату од 80.000 динара (око 680 евра) коју зарађује у амбуланти у Прековцу, док Драган ради приватно у Београду кад год је то могуће. Данијела и Аница су студенткиње.

Здравковићима је 2002. године украден трактор, а почели су да реновирају кућу на којој су заменили кров.

Циљ: завршетак реновирања куће

Потребна помоћ: грађевински материјал за изолацију куће

Вредност: 2.200 евра

+) Трошкови спровођења хуманитарне акције

За трошкове спровођења хуманитарне акције на терену, њене припреме и обраде (банковни трошкови, путни трошкови, …) процењује се да ће бити потребно 1.300 евра.

Поделите акцију на друштвеним мрежама

Facebook
Twitter
LinkedIn

ПОТРЕБНА ПОМОЋ ЗА ПОРОДИЦЕ НА КОСОВУ И МЕТОХИЈИ

ДОНИРАЈТЕ

ДЕТАЉИ АКЦИЈЕ

Тренутно прикупљен износ

16.337,44 € 
(115,05 %)

Укупно потребно

14.200,00 €

Завршетак акције

21.12.2022.

Број донатора

410+

Списак донатора

<< Назад на страницу ПРОЈЕКТИ У ТОКУ