СРПСКА ПРАВОСЛАВНА ОМЛАДИНА ИНЗБРУК

СПОЈИ

Прва Генерална Скупштина „Споји“ – 14.11.2009.

Српске новине за дијаспору „Вести“ о Првој генералној скупштини:
ПЛАНИРАЈУ ПУТ НА КОСМЕТ

Омладинско Удружење „Споји“ из Инсбрука одржало је прву генералну скупштину од оснивања почетком ове године на којој је постигнут договор о даљим активностима.
На првој генералној скупштини, на којој су предавачи били чланови управе удружења присуствовали су скоро сви чланови из Инсбрука, а тренутно их има око 30-ак.
На днавном реду састанка биле су досадашње активности, као што је прва хуманитарна акција за децу и народ на Косову и Метохији, породична шетња у Београду, спајање са другим српским организацијама и друге.

Затим је расправљано о текућим активностима, као што су припреме за хуманитарну помоћ, која ће бити прикупљена за децу и народ широм Србије, као и разна путовања у јануару.
Било је и речи о припреми путовања на Косово и Метохију, које је планирано за идућу годину и даље хуманитарне активности и предавања.

Удружење је основано 12. априла уз благослов епископа средњоевропског Константина. Иначе „Споји“ има чланове у Бечу, Србији, Републици Српској, Француској и Швајцарској.
Генералне скупштине се према правилнику удружења одржавају свака два до три месеца и на њима могу да учествују чланови и сви добронамерни људи, којима је стало до своје отаџбине и до очувања српског идентитета.
Вести: З. Мирковић

Повезани линкови:
http://www.vesti-online.com/Dijaspora/drzava/Austrija/Vesti/10820/Planiraju-put-na-Kosmet

Поделите овај чланак на друштвеним мрежама

Facebook
Twitter
LinkedIn
Последње активности