СРПСКА ПРАВОСЛАВНА ОМЛАДИНА ИНЗБРУК

СПОЈИ

СПО(Ј)И подржава Српску Мрежу у акцији против сепаратистичких тенденција у Војводини

Поводом Статута Војводине који је усвојен од стране скупштине Србије, Омладинско Удружење „Споји“ се пита шта је Војводина данас?

За време Аустроугарске Војводина је била творевина аустроугарских освајача, а тада је њен назив био Српска Војводина. Као и што тадашњни назив Војводине сведочи, на тим просторима је живело већином српско православно становништво које је желело да се уједини са тадашњом Краљевином Србијом.
За време комунизма у тадашњој Југославији Војводина 1974. добија статус аутономије који је само служио зато, да ослаби и распарча Србију која је била највећа и најутицајнија држава у тадашњој СФРЈ.
А данас драга браћо и сестре Статут Војводине може имати веома лоше последице за српство и Србију! Зашто?
Зато што се по поновљени пут, слично као и 1974. покушава да се ослаби Србија и њени грађани који су већинско становништво Војводине!

Омладинско Удружење „Споји“ разуме да је регионализација потребна Србији, како би постала још снажнија и развијенија и како би се започела дебеоградизација и децентрализација, али никако по сваку цену!
А поготово не по цену још једне државе у држави!
Омладинско Удружење „Споји“ сматра да Војводина као регион није идеално решење, ни по питању пропорције ни по питању поређења са осталим регионима Србије, већ да би Срем, Банат и Бачка као региони били много боља решења!
По мишљењу Омладинског Удружења „Споји“ Војводина треба остати синоним за толеранцију и бити пример за следеће српске врлине које се зову гостопримство и респект према својим суграђанима било које вере или националности они припадали, а никако несме бити искоришћена као темељ за сепаратизам или личне интересе!

Зато Вас драга браћо и сестре молимо да се сви ујединимо и будемо сложни у борби против нових сепаратистичких планова који се рађају на територији Републике Србије!
Подржимо акцију Српске Мреже против сепаратистичких тенденција!

ЗА СРПСКУ ВОЈВОДИНУ – ЗА СРПСКИ САНЏАК – ЗА СРПСКО КОСОВО – ЗА СРБИЈУ

Инсбрук, 21.12.2009.
Српска Православна Омладина Инсбрук – СПО(Ј)И  

Поделите овај чланак на друштвеним мрежама

Facebook
Twitter
LinkedIn
Последње активности