СРПСКА ПРАВОСЛАВНА ОМЛАДИНА ИНЗБРУК

СПОЈИ

СПО(Ј)И на првом интеграционом балу у Инсбруку

Српске новине за дијаспору „Вести“ о учешћу на балу – 13.01.2010.
ВЕЛИКИ АПЛАУЗ ЗА СРПСКУ УСПАВАНКУ
Чланови Удружења Српске Православне Омладине „Споји“ из Инсбрука учествовали су на првом Интеграционом балу који су организовали главни град Тирола  и „Интеграциона кућа“ из Инсбрука.
Тема бала била су деца, а представљени су сви народи који живе у овом граду. Међу учесницима су били представници многих нација са више континената.
На церемонији отварања бала сви учесници су извели заједничку кореографију, а чланови Удружења „Споји“ су представили и стару српску успаванку са Косова и Метохије, која је прихваћена бурним аплаузом публике. Тиме је ово удружење још једном показало да је Косово и Метохија значајан део српског идентитета, вере и културе.
Како је наглашено из удружења, чланови су учешћем на балу доказали да српски народ може и да је спреман да сарађује са свим народима света и тиме доказује да му је место у породици европских и светских народа.
Протекле четири недеље су музичари и плесачи, мешу којима су били чланови „Споји“, заједничким снагама радили на заједничкој кореографији за отварање бала.
Вести: З. Мирковић

Повезани линкови:
http://www.vesti-online.com/Dijaspora/drzava/Austrija/Vesti/21040/Aplauz-za-srpsku-uspavanku

Видео записи на YouTube:
http://www.youtube.com/watch?v=jFbN2a-fizs
остали такође на YouTube Channel-u „СПО(Ј)И“

Поделите овај чланак на друштвеним мрежама

Facebook
Twitter
LinkedIn
Последње активности