СРПСКА ПРАВОСЛАВНА ОМЛАДИНА ИНЗБРУК

СПОЈИ

Путовање за Линц на утакмицу ЕП у рукомету Аустрија-Србија

Извештај Српске Православне Омладине Инсбрук – СПО(Ј)И:
Чланови Споји, су у суботу 23.01.2010. одпутовали у Линц на утакмицу Европског Првенства у рукомету између Аустрије и Србије, како би пружили што већу подршку нашој репрезентацији у мечу за пролазак у наредну рунду против домаћина Аустрије.
У препуној хали на источној трибини је постављен транспарент Омладинског Удружења „Споји“ као и велика српска тробојка са српским грбом, а узвикале су се традицијоналне српске песме попут „Тамо далеко“, „Ој Косово, Косово“ , као и скандирање „Србија,Србија“, „Срце на терен“ и многе друге песме!
Утакмица се нажалост није завршила у корист наше репрезентације (31:37), али су чланови Омладинског Удружења Споји зато показали да су уз њихове спортисте и у добрим и у лошим временима. Усто су показали да су српски навијачи и те како у стању да фер и коректно навијају, без звиздања химни ривала и уз потпуну коректност навијања током целе утакмице.
Може се рећи да су сви чланови „Споји“ током интонирања химне аустрије стајали мирно и респектабилно, да би  дочекали интонирање српске химне „Боже правде“ коју су сви заједно и са осталим навијачима Србије бурно запевали.
Чланови Омладинског Удружења Споји истичу да су сви били задовољни гостопримством домаћина Аустрије у Линцу и да су се навијачи Аустрије такође веома фер и коректно понашали према нашим навијачима. То заправо треба бити пример свим нашим млађим генерацијама како треба бодрити своју екипу на фер и коректан начин уз максималан респект према другим ривалима.

______________________________________________________________________________________

Српске новине за дијаспору „Вести“:
УДРУЖЕЊЕ „СПОЈИ“ ЗА ПРИМЕР

Чланови Српске Православне Омладине из Инсбрука „Споји“, бодрили су српске рукометаше против Аустрије. Чак из далеког Тирола чланови „Споји“ допутовали су у Линц, како би пружили подршку нашој репрезентацији у важном мечу против домаћина.
У препуној дворани је постављен транспарент Омладинског Удружења „Споји“, као и велика српска тробојка са српским грбом, а чланови су узвикивали традиционалне српске песме, као „Тамо далеко“, „Ој Косово Косово“, скандирали „Србија, Србија“, „Срце на терен“… и показали да српски навијачи  могу и те како коректно да се понашају и навијају.
Вести: З.Мирковић 

Поделите овај чланак на друштвеним мрежама

Facebook
Twitter
LinkedIn
Последње активности