СРПСКА ПРАВОСЛАВНА ОМЛАДИНА ИНЗБРУК

СПОЈИ

Богат викенд у Инсбруку

Српска Православна Омладина Инсбрук Споји започела је викенд на фолклоријади коју је организовало КУД Острог из Инсбрука у суботу 13.03.2010.  Чланови Споји су у великој мери помогли на манифестацији, како би она протекла у најбољем могућем реду.

На фолклоријади су наступала културно уметничка друштва из Италије, Немачке и Аустрије, а Омладинско Удружење Споји било је присутно са својим промотивним штандом на коме су продаване мајице, часописи Двери Српских и аудио дискови удружења Споји и уметника Ненада Матића из Крагујевца у хуманитарне сврхе. Прикупљана је и добровољна новчана помоћ за децу и народ на Косову и Метохији коју ће чланови удружења сакупљати до Васкрса, када ће та помоћ бити и уручена онима којима је и најпотребнија. Чланови Споји припомогли су у вођењу програма а преузете су и улоге фотографа током овог дешавања. Сународници из КУД Острог – Инсбрук могли су да рачунају на удружење Споји које је показало добру вољу и жељу да помогне. 

Овај викенд није завршен фолклоријадом, те су чланови Српске Православне Омладине Инсбрук у недељу 14.03.2010. заједнички обавили свету тајну причешћа, да би у вечерњим часовима у СПЦ у Инсбуку присуствовали предавању проф. др. Владете Јеротића, једног од највећих српских академика, које је организовала СПЦ Инсбрук. Тема предавања – „Грех, Покајање и Криза“. Сви присутни су са одушевљењем пратили предавање, а након тога су размишљајући о Јеротићевим речима кренули ка својим домовима. Овом догађају су присуствовали Генерални Конзул и Конзулица Републике Србије у Аустрији, као и Епископ средњоевропски Константин.

Следећа тачка у календару Омладинског Удружења „Споји“ је друга генерална скупштина која ће се одржати у суботу 20.03.2010.!

Информативна служба Српске Православне Омладине Инсбрук – Споји  

Поделите овај чланак на друштвеним мрежама

Facebook
Twitter
LinkedIn
Последње активности