СРПСКА ПРАВОСЛАВНА ОМЛАДИНА ИНЗБРУК

СПОЈИ

Прва прослава крсне славе и годишњица оснивања

У недељу 28.03.2010. на велики празник у Православљу, Улазак Христов у Јерусалим – Цвети чланови Српске Православне Омладине Инсбрук „Споји“ прославили су први пут своју крсну славу и годишњицу оснивања удружења.

Подсећамо да су оснивачи Омладинског Удружења „Споји“ на Цвети 12.04.2009. године добили благослов епископа средњоевропског Константина за оснивање удружења и његов успешан будући рад. Тог дана су кренули са радом, а током првих годину дана успешно су обављене неколико хуманитарних акција, предавања, пројекције филмова, учествовало се на отварању разних изложби и манифестација и чланство се повећало на око 90 чланова и то широм Европе!
Овај празник је изабран за славу удружења на Другој Генералној Скупштини одржаној 20.03.2010. Ако Бог да славиће се сваке године недељу дана пред Васкрс. Српске Цркве су током Васкршњих празника јако попуњене и тако је уобичајен случај на празник Уласка Христовог у Јерусалим – Цвети.

Чланови „Споји“-а

Тако је било и ове године 28.3. када су чланови Омладинског Удружења „Споји“ из Аустрије први пут прославили крсну славу и годишницу оснивања у највећем кругу свих парохијана града Инсбрука.

Заједнички је пререзан славски колач и тако је уз присуство великог броја верника из Инсбрука демонстрирана слога, саборност, солидарност и припадност своме народу коју чланови „Споји“-а из дана у дан приказују.

Чланови „Споји“-а у дружењу са верницима

Крсну славу „Споји“-а, Цвети и годишњицу оснивања прославили су и остали чланови широм Европе у празничкој атмосфери:
У Француској, у Швајцарској,у  Улму(Немачка), у Републици Српској, у Крагјевцу, у Општинама Петровац на Млави, Деспотовац,…

Информативна служба Српске Православне Омладине Инсбрук – „Споји“

Поделите овај чланак на друштвеним мрежама

Facebook
Twitter
LinkedIn
Последње активности