СРПСКА ПРАВОСЛАВНА ОМЛАДИНА ИНЗБРУК

СПОЈИ

„Споји“ први пут на интеграционом фудбалском турниру у Инсбруку

 

19.06.2010. – Српска Православна Омладина Инсбрук – „Споји“ била је и овог викенда активна и то учешћем на интеграционом фудбалском турниру у Инсбруку. Након позива интеграцијоног бироа Инсбрука, тачније ЛИСА, што значи „Лига за интеграцију, спорт и антирасизам“ чланови Споји-а су се радо одазвали и по први пут учествовали на оваквом турниру.

 

На слици: Чланови Споји-а са сликом Храма Светог Саве на својим дресовима

 

Спортски резултат је био у другом плану пошто је циљ овог турнира био да се окупе екипе различитих народа који живе у Инсбруку и да фер и коректном игром и дружењем покажу своју спремност за сарадњу, а биле су присутне аустријске екипе, турска екипа, екипа Гане и српска екипа коју је представило Омладинско Удружење „Споји“.

Иако спортски резултат није био у првом плану, играчи Споји-а су се борили као лавови на терену и поред кишовитог времена  показали су добру и лепу игру на терену, а било је и подршке са трибина. На крају је освојено пето место од укупно десет, што можемо назвати малим успехом пошто се ради о првом турниру  на коме је Омладинско Удружење „Споји“ учествовало.

Интересантно је споменути да су за „Споји“ играла два члана из Србије који тренутно бораве у Инсбруку и који су пружили све од себе и највише допринели добром резултату који је остварен – ради се о два велика фудбалска талента, Предрагу Ненадовићу који игра у отаџбини за ФК „Слога“ из Петровца на Млави и о Далибору Здравковићу који брани боје ФК „Омладинац“ из Шетоња.

Иначе можемо рећи да је екипа Споји-а показала прави интеграциони карактер, пошто је за српске представнике играо и Италијан Микеле Мада који је добар пријатељ Омладинског Удружења „Споји“ и који подржава рад Споји-а. То показује прави пријатељски карактер Споји-а које је отворено за све добронамерне особе које желе помоћи нашем народу.

Све у свему можемо рећи да је српски народ овим учешћем Споји-а представљен на веома леп и коректан начин, показана је спремност и отвореност за сарадњу са другим народима, Србија и српски народ су дакле промовисани у најбољем светлу, чак је сакупљена и скромна хуманитарна помоћ од око 100€, а на спортском плану је презентован заједнички тимски дух којим смо дошли до заједничког успеха – успеха целе екипе, успеха целог Омладинског Удружења „Споји“.

 

+ЗАЈЕДНО СМО ЈАЧИ+

Поделите овај чланак на друштвеним мрежама

Facebook
Twitter
LinkedIn
Последње активности