СРПСКА ПРАВОСЛАВНА ОМЛАДИНА ИНЗБРУК

СПОЈИ

Одржан омладински баскет турнир

 

И ове године од 12.08 – 14.08. као и предходних пет година турнир у уличном баскету за дечаке и девојчице (кадети/кадеткиње и јуниори/јуниорке) је успешно одржан у Петровцу на Млави – пријавило се 8 екипа у обе категорије.

 

 

 

Четири екипе у млађој категорији кадета и четири у старијој категорији јуниора где је нажалост једна екипа одустала због проблема око превоза што је мало умањило чар турнира, јер поента истога је да популарише кошарку и да што више младих укључи у овај лепи спорт, да препознају сву лепоту и чари ове витешке игре под обручима, да их касније афирмише да баш њега одаберу  и да се баве њиме како рекреативно аматерски, тако касније и полупрофесионално или професионално у будућности јер можда баш међу нама спава нека нова млада нада која ће својим талентом, предиспозицијама и пре свега напорним радом заблистати и можда једнога дана представљати боје наше репрезентације.

 

 

Зато морамо сви имати стрпљења, како родитељи преко њихове деце тако и ми који радимо са њима и који их уобличавамо и уводимо у тајне игре под обручима, јер за сваки успех је потребан рад и велико одрицање.

Сваки спорт и сваки други резултат у животу тражи то и да се ништа преко ноћи неможе направити, да су време и стрпљење важни фактори, па чак и пресудни у изградњи младих играча.
Овом приликом позивамо што више младих да нам се у будућности прикључе и да својим присуством на фер плеј начин увеличају један од наших турнира у уличом баскету и да тако нађу места за овај прелепи спорт и здрав начин живота у срцима својим.

На овогодишњем турниру се играло у кадетској категорији на два добијена „баскета“ до 11 поена по мечу или на 15 минута игре, а у јуниорској категорији такође на два добијена „баскета“ до 16 поена или на 20 минута игре по мечу, тако да су после квалификација по групама прве две екипе одлазиле у финале.
Поред наших екипа ОКК „Кош“ на турниру су учествовале екипе КК „Слога“, „Равни Табани“, „Тиру-Риру“ и по једна екипа из Кучева и Пожаревца.

Морам посебно нагласити и похвалити женску екипу ОКК „Кош“ која је прихватила да се такмичи са дечацима иако су друге екипе девојчица одустале у последњем тренутку. Овом приликом бих нагласио да могу да се пријаве и мешане екипе састављене од дечака и девојчица, тако да убудуће очекјемо већу посећеност на турниру!

 

 

У финалу у категорији кадета/кадеткиња су играле екипе ОКК „Кош“ и „Равни Табани“ које је ОКК „Кош“ решио у своји корист са резултатом 2:0 или по „баскетима“ 11:3 и 9:4, а у категорији јуниора у финале су ушле екипе „Тиру-Риру“ и „Но проблемо“ где је екипа Пожаревљана  победила са 2:0 са разултатима 16:12 и 14:10 по „баскетима“.

Као и прошлих година и ове године је одржано такмичење у бацању тројки и слободних бацања где је победио Богдан Ђорђевић са 25 поена и тако освојио титулу најбољег шутера на турниру!

БОРИМО СЕ ЗА ПРАВИ СПОРТ, НЕГУЈМО ФЕР ПЛЕЈ И ЗДРАВ НАЧИН ЖИВОТА И ВРАТИМО КОШАРКУ КОШАРКАШИМА!

Овом приликом бих се још једном захвалио мојим саборцима из Омладинског Удружења СПО(Ј)И,  којем и ја припадам, који су са својим ангажовањем и напорним радом помогли да се овогодишњи турнир одржи на најбољи могући начин и да осване у лепшем светлу, јер везе које заједно ширимо и јачамо у овим тешким временима по српски народ морају да буду јаке и нераскидиве – ЗАЈЕДНО СМО ЈАЧИ!

 

Иван Јовић,

тренер ОКК „Кош“ из Петровца на Млави и члан Омладинског Удружења СПО(Ј)И

Поделите овај чланак на друштвеним мрежама

Facebook
Twitter
LinkedIn
Последње активности