СРПСКА ПРАВОСЛАВНА ОМЛАДИНА ИНЗБРУК

СПОЈИ

СПО(Ј)И помаже манастиру Будисавци на Космету

У понедељак, 26. децембра 2011. лета Господњег председник Српске Православне Омладине Инсбрук – СПО(Ј)И, Владимир Влајић, уплатио је 20.400 РСД (200 евра) на жиро рачун манастира Будисавци на Косову и Метохији.

До ове краткорочне финансијске хуманитарне помоћи је дошло након позива за помоћ од стране јеромонаха Алексија, који се заједно са сестринством манастира Будисавци моли за српски народ у тој српској православној Светињи на Космету.

 

Након позива, који је стигао на адресу СПО(Ј)И крајем новембра, Управни одбор нашег удружења је на основу одлуке седнице УО 16.12.2011. л. Г. одлучио, да се манастиру Будисавци помогне са 200 евра, колико је тада било у нашој моћи, како би отплатили дугове за струју, коју им шиптарски екстремисти свакодневно ускраћују, а сви ми знамо да је поготово током зимског периода веома тешко издржати без струје.

СПО(Ј)И је у свакодневном контакту са братом Алексијем и обавештаваће све пријатеље удружења и све оне који прате наш рад о стању у манастиру Будисавци, а дато је и обећање оцу Алексију, да ћемо у блиској будућности уз Божију помоћ посетити ову српску светињу на светој српској земљи – овај извештај се уједно може видети и као апел свим Србима у расејању и у отаџбини да се активно укључе у наш хуманитарни рад и да помогну манастиру Будисавци и осталим српским светињама и српском народу на Косову и Метохији и осталим српским земљама.

НЕМА ПРЕДАЈЕ,

Српска Православна Омладина Инсбрук – СПО(Ј)И

Поделите овај чланак на друштвеним мрежама

Facebook
Twitter
LinkedIn
Последње активности