СРПСКА ПРАВОСЛАВНА ОМЛАДИНА ИНЗБРУК

СПОЈИ

„ФК Споји!“ у добром издању на турниру у Ватенсу

У недељу, 26. фебруара 2012. године, на дан Преподобног Симеона Мироточивог, фудбалска секција Српске Православне Омладине Инсбрук – СПО(Ј)И, „ФК Споји!“, учествовала је на футсал турниру у Ватенсу, у близини Инсбрука, чији је организатор био КУД „25. мај“ из Ватенса.

 На овом јаком турниру, судећи по јачини појединих екипа, „ФК Споји!“ није учествовао са најјачом екипом, тако да су, као и на прошлом турниру фалили веома важни играчи на свим линијама.

Иако се чинило да „ФК Споји!“ неће имати велике шансе у веома јакој групи, играчи нашег удружења су већ у првој утакмици против једне од најјачих екипа на турниру, „Сокол Тирол“, успели да извуку 0:0 и пробуде наду за успешан наставак такмичења.

 

У другој утакмици, играчи „ФК Споји!“ су за противника имали такође веома јаку екипу, „Esstraum Axams“, против које нису успели да у задњим секундама утакмице задрже вођство од 1:0, те је на крају резултат гласио 1:1.

Поен по поен је врло марљиво сакупљен у групи од утакмице до утакмице, па су наши играчи у трећој утакмици награђени победом са 2:0 против екипе, која се такмичи у футсал лиги покрајине Тирол, „FutsalSchwaz 3“.

 

У четвртој утакмици је побеђена јака екипа из Сефелда „Omega Seefeld“ са 1:0, а у последњој утакмици у групи уследио је сусрет са турским представником са којим смо на прошлом турниру, пре две седмице, водили велику борбу на терену.

Тако је било и овог пута против екипе, која је на овом турниру носила назив „Boca Juniors“ и на крају нажалост и исти резултат, као на претходном турниру 0:2 и пораз наше младе екипе.

На слици: Богдан Јовић, члан СПО(Ј)И, у кадру Коперникус ТВ из Београда

Упркос пораза у последњој утакмици у групи, „ФК Споји!“ је обезбедио пролаз у четвртфинале са 3. места у групи и 8 освојених бодова уз гол разлику +1.

У четвртфиналу наше младе играче чекао је други турски представник на овом турниру, екипа „Liverpool“ против које су играчи фудбалске секције СПО(Ј)И показали одличну партију.

Противнички голман је буквално био бомбардиран шутевима у оквир гола, али је уз велико чуђење навијача и мало среће успео да одбрани све шутеве.

 

Са друге стране, екипа „Liverpool“ није успела да прође кроз добро организовану одбрану наших играча, али је на крају једину шансу претворила у гол и са резултатом од 1:0 прошла у полуфинале и на крају и у финале, тако да имамо малу утеху, што смо узгубили од екипе, која се у финалу борила за прво место на футсал турниру у Ватенсу.

На крају је турнир завршен у четвртфиналу, што представља велики успех за играче „ФК Споји!“ ако имамо у виду, да су на турниру играле веома јаке екипе, а поред тога „ФК Споји!“ је у својим редовима имао најмлађег голмана, Давида Кожомановића (16 година), који је примио најмање голова на турниру (само 4).

СПОРТСКИ ЗА ЗДРАВ НАЧИН ЖИВОТА,

„ФК Споји!“

 

УТАКМИЦЕ:

1. „Sokol Tirol“ – „ФК Споји!“ 0:0

2. „Esstraum Axams“ – „ФК Споји!“ 1:1>>> гол Марка Јовановића

3. „ФК Споји!“ – „Futsal Schaz 3“ 2:0 >>> голови Милана Јовановића

4. „ФК Споји!“ – „Omega Seefeld“ 1:0 >>> гол Марјана Јовановића

5. „Boca Juniors“ – „ФК Споји!“ 2:0

6. „ФК Споји!“ – „Liverpool“ 0:1

Поделите овај чланак на друштвеним мрежама

Facebook
Twitter
LinkedIn
Последње активности