СРПСКА ПРАВОСЛАВНА ОМЛАДИНА ИНЗБРУК

СПОЈИ

Одржан 1. интеграциони турнир у фудбалу на песку у Инсбруку

У суботу, 23. јуна 2012. године у Инсбруку је по први пут одржан интеграциони турнир у фудбалу на песку у Инсбруку под називом „ЗАЈЕДНО СМО ЈАЧИ“ у организацији Српске православне омладине Инсбрук – СПО(Ј)И, Спортске уније покрајине Тирол, Интеграционог бироа града Инсбрука и Аустријског интеграционог фонда уз моралну подршку заменика градоначелника Инсбрука, господина Кауфмана, задуженог за омладину и спорт.

Турнир је одржан на игралишту за одбојку на песку „Beachoase“, које се налази у комплексу тениских терена Спортског друштва „Turnerschaft Innsbruck“.

Учествовало је 24 екипа, 10 различитих националности, које живе у покрајини Тирол. Од тога чак 5 српских екипа: Две екипе „ФК Споји!“, КУД „Острог“, КСК „Петар Кочић-Змијање“ и „Young Boys Innsbruck“.

Свака екипа је играла са по 4 играча без голмана на мање голове него уобичајено. Свака утакмица је трајала 7 минута, а свака екипа имала је по 11 утакмица у две групе по 12 екипа.

На слици: Организациони комитет састављен од по једног представника из сваке горе поменуте организације

Подршку турниру указао је ФК Црвена Звезда тако што су капитен Звезде, Никола Микић и портпарол клуба, Марко Николовски послали заједничку видео подршку за турнир, а за победнике турнира су резервисане 12 карти за прву квалификациону утакмицу ФК Црвена Звезда у Лиги Европе за сезону 2012/13 на Маракани.

На слици: Део фудбалске секције ‘“ФК Споји!“

Поред спортског дела био је обезбеђен и културно-уметнички програм. Српска православна омладина Инсбрук – СПО(Ј)И у братској сарадњи са КУД-ом „Острог“ из Инсбрука била је задужена за штанд са јелом за цео турнир, те су на штанду представљени српски специјалитети попут разних пита, пљескавица, ћевапа, а било је и пребранца и чорбанца. Поред српског кулинарног послужења било је и фолклора из Србије и Босне. Наступали су мали и велики узраст КУД-а „Острог“, као и мали узраст „Златних љиљана“ из Инсбрука. За музички део били су задужени господин Миленко Вујановић испред КСК-а „Петар Колић-Змијање“ из Фигена, као и „Балкан фратели бенд“ из Инсбрука.

Од раног јутра па све до вечерњих сати играо се занимљив фудбал на песку, што је за многе било ново поље, али је расположење увек било на нивоу, а и време нас је послужило.

На слици: Балкан фратели бенд из Инсбрука

На крају је победнички пехар однела најстарија екипа на турниру, која с тим у вези има и најзанимљивији назив. Победник 1. интеграционог турнира  у фудбалу на песку у Инсбруку је српска екипа „Young Boys Innsbruck“, која је у финалу победила екипу из Африке „Ghana Allstars“ са 1:0, а занимљиво је напоменути да је екипа „Young Boys Innsbruck“ била прва у својој групи уз гол разлику 21:1. Једини пораз на турниру нанела им је управо екипа „Ghana Allstars“ у групној фази и то са 1:0.

На сликама: „Златни љиљани“ и КУД „Острог“ из Инсбрука

На крају су победницима уручени пехар, медаље и купони за карте за утакмицу Звезде на Маракани од стране организатора, а за другопласирану екипу, као и за две трећепласиране екипе „Locomotive United“ и „FC Hefeweizen hell“ било је медаља.

У име свих институција, које су учествовале у организацији 1. интеграционог турнира у Инсбруку желимо још једном да нагласимо да је циљ турнира било спајање разних народа и националности кроз спорт, дружење и фер и коректну сарадњу и понашање, као и хуманитарна делатност, јер ће сав приход од турнира бити уручен бившем голману ФК Црвена Звезда, Звонку Милојевићу, који се још увек опоравља од саобраћајне несреће коју је доживео у 2007. години. По нашем мишљењу циљ је остварен, али наравно да се увек и сваког дана мора радити на успешној интеграцији (не асимилацији) у аустријско друштво, којем и ми на овим просторима припадамо.

ЗАЈЕДНО СМО ЈАЧИ,

Српска православна омладина Инсбрук – СПО(Ј)И

 

ФОТОГРАФИЈЕ:

http://www.facebook.com/media/set/?set=a.452178351467985.108700.100000274734706&type=1

 

ВИДЕО ПОДРШКА ЗВЕЗДЕ:

 

Поделите овај чланак на друштвеним мрежама

Facebook
Twitter
LinkedIn
Последње активности