СРПСКА ПРАВОСЛАВНА ОМЛАДИНА ИНЗБРУК

СПОЈИ

СРПСКИ САБОР У ЉУБЉАНИ

У суботу, 1. јуна у организацији СД Задужбина одржан је 4. по реду, хуманитарни Српски сабор у Љубљани. У оквиру Сабора, одржани су турнири у малом фудбалу, кошарци, било је и надметање у вучи конопца, скок у даљ из мјеста, а на свој рачун су дошли и најмлађи, јер је било и анимација за дјецу.

Дан смо започели молитвом и Божјим благословом, о. Дејан Мандић је благословио братско сабрање у Србаља и свих људи добре воље.

Сав приход са Сабора, који је овај пут 5.445 евра, испоручићемо лично вишедјетним породицама на Косову и Метохији, као што смо и најавили.

 

Захвални смо свима, нашој браћи из Њемачке, Аустрије (СПОЈИ), Бања Луке (Баштионик), Прњавора, браћи и сестрама из Словеније (Видовдан, Петар Кочић..), свима што су нам даривали велику радост својим присуством. Преко 500 људи се окупило и показало, да смо на правом путу. Захваљујући браћи из Њемачке, сакупљено је и доста лијекова, гардеробе, играчки за дјецу, намирница. Слава Богу.

Такође, хвала свим приложницима и спонзорима, палачинкарници Паннаке, браћи што су нам довезли штанд, фрижидер, сунцобране, браћи и сестрама што су донирали намирнице и омогућили складиштење у хладњачи, породици Ђурановић, Бореновић Јови, Вујиновић Бранку. Све у свему, саборност на дјелу.

Екипе које су учествовале на турниру у малом фудбалу:

Српска војска, СПО(Ј)И, Делије Прњавор, Краљ Урош, Видовдан, Паннаке, Крајина, Ортодокс бојс, Гаврило Принцип, Косовски божури, Брђани, Обилић, Приштина, Никола Тесла, Делије север, Лазарево Косово, Зумикс, Задужбина.

Србин не жели бити роб, Бог нам је дао слободу духа и срца. Српско расејање је то јасно и гласно опет показало, сви смо се добрано загријали и оснажили у заједничкој борби против окупације и издаје. Отаџбина нема алтернативу.

Јер, како рече свети Николај Жички, «Косово нас је учинило великим народом. Оно је наша народна Голгота али у исто време наше народно васкрсење, духовно и морално. Оно је зауставило морално распадање српскога народа. Дало нам галерију витеза вере, поштења и пожртвовања, која несумњиво вреди више од ма које галерије мермерних кипова, направљених у мирно доба од народа који нису имали своје Косово.»

ФОТО ГАЛЕРИЈА >>>

За крст часни и слободу златну+

 

Аутор: СД Задужбина

Поделите овај чланак на друштвеним мрежама

Facebook
Twitter
LinkedIn
Последње активности