СРПСКА ПРАВОСЛАВНА ОМЛАДИНА ИНЗБРУК

СПОЈИ

Помоћ породици Лазић из Свилојева (Апатин)

У четвртак, 24. октобра 2013. године, чланови Српске православне омладине Инсбрук – СПО(Ј)И, огранка у Србији, су у оквиру нове хуманитарне акције посетили породицу Лазић из Свилојева код Апатина.

Породица Лазић броји шест чланова. Родитељи су Миливоје (1969.) и Милка (1972.) и деца Стефан (1999.), Милан (2004.), Петар (2008.) и Милица (2012.).

Мајка Милка је рођена у Глини у Хрватској одакле је избегла за време „Олује“, док је глава породице Миливоје рођен у Теслићу у Републици Српској. Обоје нису запослени, а породица прима дечији додатак и социјалну помоћ, што све заједно месечно износи око 22.000 динара, нешто мање од 200 евра. 

Пошто је породица Лазић у тешкој ситуацији, обратила нам се почетком 2013. године са молбом да им помогнемо колико год је у нашим могућностима, јер имају једну већу просторију која тренутно није од велике користи, а која би могла да се предели на два дела, како би деца имала своје собе у којима би могла да спавају.

Ми смо тада одлучили да помогнемо вишечланој породици Лазић из Свилојева и издвојили смо одеређени део средстава за први део помоћи, како би им обезбедили материјал за дечије собе.

Од хуманитарних средстава које током целе године свакодневно прикупљамо пре свега у Аустрији и Србији, смо издвојили потребна средства за набавку материјала, а наши чланови из огранка СПО(Ј)И у Србији су кренули из Петровца на Млави, где се налази главно седиште наше омладинске организације у Србији, ка Свилојеву код Апатина – успут су повезли и чланове СПО(Ј)И из Београда.

Са Миловојем Лазићем, главом породице, обишли смо грађевинску фирму „УННА“ у Апатину где смо у вредности од 44.442,40 динара (око 400 евра) између осталог набавили гипсне плоче, собна врата, ламинат, фугне и други материјал који је потребан за дечије собе.

Имали смо прилике да се упознамо са породицом Лазић у Свилојеву и да током једног лепог, сунчаног јесењег дана попричамо са родитељима и децом, да сазнамо како се сваког дана боре за опстанак и шта им је још потребно од помоћи, а све то у нади да ћемо се ускоро поново видети и да ће мали Лазићи тада моћи да нам покажу своје собе.

Српска православна омладина Инсбрук – СПО(Ј)И овом приликом захваљује свим донаторима, пријатељима, члановима и свим људима добре воље, који својим редовним добровољним прилозима током целе године помажу социјално угроженим вишечланим српским породицама од Крајине до Косова и Метохије и без чије подршке и добре воље не би било могуће да помогнемо ни шесточланој породици Лазић.

 

КО ДАЈЕ ТАЈ И ДОБИЈА!

Српска православна омладина Инсбрук – СПО(Ј)И

Поделите овај чланак на друштвеним мрежама

Facebook
Twitter
LinkedIn
Последње активности