СРПСКА ПРАВОСЛАВНА ОМЛАДИНА ИНЗБРУК

СПОЈИ

Помоћ у Вошановцу и Великом Поповцу

У четвртак, 14. новембра 2013. године, чланови Српске православне омладине Инсбрук – СПО(Ј)И у Србији успешно су испоручили помоћ у Вошановцу и Великом Поповцу код Петровца на Млави у оквиру нове хуманитарне акције.

Помоћ у виду спортске опреме је лично допремљена од наших чланова до Основне школе „Ђура Јакшић“ у Вошановцу где смо веома топло дочекани од учитељице Иване Јовановић и седморо ђака, који сви заједно иду у једно одељење и слушају наставу од 1. до 4. разреда, јер више ђака нема.

Њима смо поклонили 8 лопти – 3 кошаркашке, 3 фудбалске и две одбојкашке – и 4 вијаче, како би могли да допуне своју физичку наставу и да се баве спортом у паузама између часова.

Друга станица у оквиру ове хуманитарне акције била је Установа за одрасле и старије „Гвозден Јованчићевић“ у Великом Поповцу, где смо такође веома љубазно дочекани од Бране Јовановића, тренутног заменика директора, Зорице Миливојевић, социјалног радника и Александре Стевић, главне сестре ове установе.

Установи у Великом Поповцу смо поклонили 50 нових белих чаршава, које је донирала једна аустријска пријатељица наше организације.

Нажалост се и на овом примеру види да је бела куга узела маха у Србији у којој сваке године изумиру села и ако се не предузму неке озбиљније мере за подстицање рађања, тешко је поверовати да ће наш народ опстати – дугорочно гледано. Но, ми се нећемо предати и помагаћемо српској омладини, младим родитељима и српским вишечланим породицама колико год то било у нашим могућностима, јер: Деца су наша будућност!

Поделите овај чланак на друштвеним мрежама

Facebook
Twitter
LinkedIn
Последње активности