СРПСКА ПРАВОСЛАВНА ОМЛАДИНА ИНЗБРУК

СПОЈИ

СПОЈИ посетио породицу Јовић из Сремских Карловца

|| ФОТО ГАЛЕРИЈА и РАЧУНИ ||

На празник светог Трифуна, 14. фебруара 2016, Српска православна омладина Инзбрук – СПОЈИ обишла је шесточлану (6 ) породицу Јовић из Сремских Карловца.

Пошто је пракса, када нам се породице обрате за хуманитарну помоћ, да их прво обиђемо, како би се уверили о целокупној ситуацији и како би сазнали који би најбољи начин био да помогнемо, наши чланови су тако обишли и породицу Јовић која живи у веома лошим условима.

Неко време након рођења близанаца отац Небојша је напустио своју супругу Наташу и децу Тару (20), Тијану (16), Сању (14) , Раду (8) и Ненада (8) и основао је нову породицу.

Ова породица се пре око 10 година са Новог Београда преселила у Сремске Карловце у нади да покрене своју малу занатску радњу и да деца одрасту у здравијем окружењу, али се све преокренуло када их је отац напустио.

Сва деца су редовни студенти и ђаци, иако им није ни мало лако да изађу на крај са трошковима. Тара је студент Факултета техничких наука у Новом Саду, Тијана похађа Хемијску школу у Ново м Саду, а Сања, Рада и Ненад иду у Основну школу у Сремским Карловцима.

Мајка Наташа је раније у Београду радила као наставница српског језика, али је оставила посао како би се преселили у нову средину. Од тада ради повремено као лектор књига и разних текстова, када нађе посао. Примају месечни додатак од 9.000 динара (око 75 евра).

На лицу места смо одмах видели да им се кућа, у којој живе, распада и да им у ствари нећемо моћи тако лако помоћи, јер би требало заиста све реновирати и обновити. Међутим, како нам је мајка Наташа рекла, јавио им се човек који хоће да откупи кућу, те би они с тим новцем купили мали стан у Новом Саду како би се тамо преселили. Тамо би смањили трошкове путовања на факултет и у школу, а и Наташа би лакше могла да налази посао.

Пошто смо кроз даљи разговор сазнали да су се месецима хранили само на води и хлебу, одлучили смо да им одмах купимо краткорочну помоћ у виду дуготрајне хране и средстава за хигијену у вредности од 10.133,63 динара (€ 83,07).

Српска православна омладина Инзбрук – СПОЈИ се овом приликом захваљује својим пријатељима, подржаваоцима, сталним донаторима и члановима, јер без њихове помоћи не би било могуће да обрадујемо породицу Јовић из Сремских Карловца и уједно их позивамо да и даље подржавају наш хуманитарни рад и буду део њега, како би и многим другим српским социјално угроженим вишечланим породицама на Балкану могли да помогнемо, а искрено се надамо да ће уз Божију помоћ Јовићи моћи да се извуку из тешке ситуације пресељењем у Нови Сад!

СПОЈЕНИ СМО ЈАЧИ,

Српска православна омладина Инзбрук – СПОЈИ

Поделите овај чланак на друштвеним мрежама

Facebook
Twitter
LinkedIn
Последње активности