СРПСКА ПРАВОСЛАВНА ОМЛАДИНА ИНЗБРУК

СПОЈИ

СПОЈИ помогао осмочланој породици Марковић из Земуна

~ Чланица СПОЈИ са породицом Марковић ~

|| ФОТО ГАЛЕРИЈА и РАЧУНИ ||

Српска православна омладина Инзбрук – СПОЈИ је уочи Божићних и Новогодишњих празника осмочланој (8) породици Марковић из Земуна уручила хуманитарну помоћ у вредности од 151,00 евро.

Породици Марковић, коју чине отац Мирко (43 година), мајка Николета (40) и деца Петар (21), Дени (18), Данијел (16), Данијела (15), Теодора (9) и најмлађа Викторија (2), уручили смо уочи Божића помоћ у дуготрајној храни и средствима за хигијену и наручили смо им нова улазна врата, која су стигла уочи (јулијанске) Нове године.

~ Кућица у Земуну у којој живи породица Марковић ~

У породици Марковић нико није запослен. Мајка Николета је изгубила посао и повремено ради као чистачица када се нађе посао, док је Мирко раније радио у једном киоску, али је једном приликом опљачкан и претучен од стране пљачкаша, те се од тог шока разболео, није више могао да ради и изгубио је посао. Најстарији син Петар с времена на време заради мало новца кроз повременe послове које наилази.

~ Влага на зидовима је свуда видљива у дечијој соби и остатку куће ~

Породица Марковић месечно прима помоћ у висини од 20.000 динара (око 160 евра). Син Дени болује од церебралне парализе, а од шесторо деце, петоро се школује и врло су добри ђаци.

Нажалост, пошто кућица у којој живе у Земуну није њихова, нисмо могли значајније да им помогне мо, иако би та помоћ била и те како потребна јер је веома влажно и деца живе у веома нездравој ситуацији.

~ Стара улазна врата ~

Породици Марковић смо набавили дуготрајну храну, како би им бар за време празника мало олакшали врло тешку свакодневницу, као и нова улазна врата, јер су стара била дотрајала и како им не би улазила хладноћа.

~ Теодора, Данијела и Викторија испред нових улазних врата која смо им обезбедили ~

Српска православна омладина Инзбрук – СПОЈИ овом приликом још једном захваљује свим донаторима, пријатељима и члановима без којих не би били у могућности да помогнемо бројним породицама широм Балкана!

СПОЈЕНИ СМО ЈАЧИ!

Српска православна омладина Инзбрук – СПОЈИ

КУПЉЕНА ПОМОЋ:

          Храна и средства за хигијену: 93,00 евра

          Нова улазна врата: 58,00 евра

УКУПНО: 151,00 евро

Поделите овај чланак на друштвеним мрежама

Facebook
Twitter
LinkedIn
Последње активности