СРПСКА ПРАВОСЛАВНА ОМЛАДИНА ИНЗБРУК

СПОЈИ

Вујићима из Војнића завршена обнова крова на кући

IMG_7608.JPG

 

– Вујићи испред своје куће са обновљеним кровом – јул 2021. –

| DEUTSCH |

СПОЈИ је крајем 2020. године започео 8. хуманитарну акцију за социјално угрожене вишечлане породице у Хрватској у којој је помогнуто три породица – у Војнићу, Карловцу и Двору на Уни о којој можете више прочитати ОВДЕ. Због пандемијске ситуације било је отежано покренути скупљање донација за више породице, те смо на крају помогли три породице са средствима које смо до тада током године кроз редовне донације скупили у фонду за породице у Хрватској. Због пандемије је нажалост и сама испорука помоћи била отежана. Нисмо могли лично да испоручимо помоћ. У томе су нам помогли часни оци Епархије горњокарловачке, али ни они нису могли благовремено да испоруче помоћ, те смо ову акцију, чија је вредност укупно износила 3.475 евра, завршили тек са постављањем новог крова код породице Вујић из Војнића крајем јула 2021. године.

Vujici_02.jpeg

– На јесен 2020. им је испоручен купљени грађевински материјал –

Вујиће чине: отац Светозар (41), мајка Рада (37), син Марио (15), ћерка Елена (9) и бака Невенка (67). Нажалост ни у овој породици нема запослених. Примају само 380 куна (око 51 евро) дечијег додатка месечно. Баве се пољопривредом за своје потребе, али и приходују када је могуће од свог рада. Деца иду у основну школу.

IMG_6791.JPG

IMG_6788.JPG

– Радови су кренули тек на лето 2021. –

Породица Вујић се обраћала државним институцијама за помоћ, јер поред куће све имање и попратни објекти су били запаљени у протеклом рату 1995. године. Међутим, нису добили никакву помоћ од државних институција јер нису напустили Републику Хрватску током рата и тако се нису водили као избегла и расељена лица.

IMG_6793.JPG

Када су кренули у колони из свога места, колона је већ била пресечена те су морали да се врате и скривали су се месецима по околним шумама, док се није указала прилика да се склоне на сигурније место у прихватилиште. Кући, која је била запаљена, нису могли одмах да се врате јер је била у ратној зони. Одмах  након окончања рата враћају се на своје запаљено огњиште и почињу испочетка.

IMG_6792.JPG

Када се се вратили видели су да је столарија била однешена, као и све ствари из куће. Већи део куће су могли да обнове, али за кров који је јако оштећен и прокишњава, те прети и урушавање истог, нису имали средства.

Зато смо им у оквиру ове акције помогли куповином грађевинског материјала за обнову крова у вредности од 1.967,00 евра, а исти су наменски искористили за обнављање оштећеног крова што се може видети и из приложених фотографија.

Хвала Вам свима у име свих породица којима смо помогли у оквиру ове акције и којима помажемо кроз друге акције широм Балкана!

Уколико и Ви желите да дарујете добровољни прилог за помоћ социјално угроженим породицама у Хрватској, то можете учинити 365 дана у години путем једног од следећих начина:

1.) ЖИРО РАЧУН ЗА ЕУ и ШВАЈЦАРСКУ:
Jugendverein SPOJI
IBAN: AT48 2050 3033 0067 8129
Zweck (сврха): Spende Familien Kroatien
•••
2.) PAYPAL – за Србију, РС, БиХ, Русију, Аустралију и све земље где не функционише Инстаграм или Фејсбук донирање:
www.spoji.link/paypal/donate
•••
3.) FACEBOOK DONATE:
https://spoji.link/FB/donate

4.) Уколико желите да на Фејсбуку покренете сакупљање донација за акције СПОЈИ-а (нпр. поводом Вашег рођендана, …) то можете учинити путем следећег линка (уколико сте корисник Фејсбука):

https://www.facebook.com/fund/spoji.org/

5.) Донаторске кутије у Српској православној цркви у Инзбруку, као и на разним местима у Петровцу на Млави, које можете пронаћи ОВДЕ

Поделите овај чланак на друштвеним мрежама

Facebook
Twitter
LinkedIn
Последње активности